avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Incalcarea art. 29 din legea 61 din 1991
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Incalcarea art. 29 din legea 61 din 1991

Buna seara,

Pentru a dezvolta titlul acestui mesaj as dori sa va povestesc cum acum doua seri vecinul de deasupra apartamentului in care locuiesc a ascultat muzica la volum maximum pana la ora 5 dimineata, am sunat la politie, i-au dat avertisment verbal( probabil) insa imediat dupa ce au plecat organele de politie a continuat cu muzica, de data aceasta, incepand sa faca si galagie. Bineinteles ca am sunat din nou la politie, au venit si de data asta i-au dat amenda. Cu siguranta nici amenda nu l-a determinat sa se simta intrucat a ascultat in continuare muzica. A treia oara cand am sunat la politie mi s-a spus ca nu au cum sa aplice de doua ori amenda pentru aceeasi fapta si ca legea nu le permite sa faca mai multe si ca ar trebui sa ma duc a doua la sectie pentru a depune o plangere. Plangerea aceasta probabil ca m-ar ajuta foarte mult, insa locuiesc cu chirie in acest apartament si proprietara nu a dorit sa il inchirieze legal pentru a evita taxa pe care ar fi platit-o statului. Asta inseamna ca daca m-as duce la Politie pentru a depunde plangere in primul rand nu mi s-ar rezolva situatia si in al doilea rand as primi si o amenda usturatoare, nu? V-as ruga sa ma ajutati si sa imi spuneti cum as putea proceda in aceasta situatie intrucat problema cu vecinul de deasupra este una constanta.

Multumesc,
Fatima Karim
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 10:25, 3 Martie 2009
Buna ziua,

din pacate nu se poate face omleta fara sa spargi ouale.
Intr-adevar, dc va veti duce la politie atunci puteti sa luati amenda pentru ca nu aveti actele in regula.
O solutie ar fi sa faceti contract si sa va treceti noul domiciliu pe buletin - apoi sa faceti plangere.
O alta solutie ar fi sa ii chemati de fiecare data pe politisti caci, vecinul va lua amenda de fiecare data si nu cred ca-i va placea si in plus, exista sanse mari ca , la un moment dat vecinul sa se enerveze pe politisti sau invers...cu consecinte nefaste pentru vecin.

Succes!

av. Boncu
Ati primit un sfat concret si complet de la colegul meu.

Eu as merge pe varianta chemarii politistilor de fiecare data cand vecinul face galagie (in privinta intocmirii actelor, depindeti de proprietar).

Vreau sa mai adaug un lucru: vecinul dvs. poate fi arestat, intr-un tarziu. Legea 61/1991 reglementeaza aceasta posibilitate.
As mai adauga ceva la cele spuse: cand v-ati mutat in imobil aveati obligatia de a va prezenta la responsabilul Cartii de imobil pentru luare in evidenta, chiar fara a avea mutatia de flotant la acea adresa. La noi aceasta chestiune se rezolva simplu, fara cereri scrise, etc. Pur si simplu va interesati cine se ocupa ci Cartea de imobil si solicitati luarea in evidenta, si la fel veti proceda cand plecati, solicitati scoaterea din evidenta. Nu este tarziu nici acum sa o faceti si nu veti avea probleme cu organele de politie - daca de acest lucru va temeti.
Pe de alta parte, obligatia de a intocmi un contract de locatiune si inregistrarea acestuia la administratia financiara, revine proprietarului. daca nu a facut-o este responsabilitatea lui.
Asa cum ati fost sfatuita, chemati politia de fiecare data cand sunteti deranjata, poate mai gasiti vre-un vecin deranjat de galagia facuta (nu se poate sa fiti numai dvs. deranjata, nu ?) si trebuie sa se linisteasca.
Exceptional sfat. Bravo, dle Grecu!!!
Buna seara,

As avea o intrebare dl Grecu si anume: In ce consta exact luarea in evidenta la responsabilul Cartii de imobil? Sunt trecuta pe lista de intretinere a locatarilor. Acum nu stiu exact daca asta inseamna ca suntem luati in evidenta sau nu.
Singurul motiv pentru care m-am mutat in acest apartament a fost criza de timp si am fost anuntata de faptul ca nu se va inregistra contractul la Asociata financiara chiar in clipa in care semnam contractul.

Multumesc,
Fatima Karim

Alte discuții în legătură

Vecin deranjat de muzica fairy_tooth89 fairy_tooth89 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati sa rezolv o problema pe care o am cu vecinii mei. Acestia sunt deranjati in permanenta de orice zgomot venit din curtea mea, ... (vezi toată discuția)
Deranjarea linistii publice grill grill buna ziua .am si eu o intrebare ,m-am mutat de curand si am o problema cu un vecin il deranjeaza chiar si mersul prin casa ,aseara de exemplu fetita mea de 3 ... (vezi toată discuția)
Vecinii de dedesubt sunt exagerat de sensibili în privința zgomotelor. aș vrea să știu ce pot face, sunt pur și simplu hărțuit de ei AdrianAZ995 AdrianAZ995 Salutare! De ani de zile de cand s-au mutat sub mine, vecinii mei nu au facut decat sa se ia de mine pentru galagie. Eu de fel sunt o persoana linistita, nu ... (vezi toată discuția)