avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vecin deranjat de muzica
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vecin deranjat de muzica

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati sa rezolv o problema pe care o am cu vecinii mei. Acestia sunt deranjati in permanenta de orice zgomot venit din curtea mea, fie ca e televizorul dat tare sau muzica cu precadere, desi o ascult in limite normale. Acestia cheama politia aproape zilnic si am fost si amendata pe acest motiv. Vroiam sa va intreb daca pot face ceva in acest sens ca deja ma hartuieste, plus ca si vecinii din jur au fost vizitati pe acelasi motiv, ca ea este deranjata de muzica. Exista vreo lege in acest sens care sa ma indreptateasca si pe mine, pentru ca pretentiile ei sunt nejustificate si aproape ca imi ingradesc libertatile.
Va multumesc anticipat!
NU. Muzica se asculta in surdina numai pentru persoana care are dispozitie sa asculte. Vecinii, mai ales daca sunt aproape nu sunt obligati sa asculte muzica in acelasi timp cu dvs.
In cazul solicitarii in mod nejustificat politia ii poate amenda pe vecini.
Dar daca dvs spuneti ca ati fost amendat de politie, cred ca amenda ati primit-o in baza constatarii facute personal de politisti. Adica au venit la fata locului la solicitarea vecinilor si personal au constatat ca faceati galagie.
Domnisoara,
In mod sigur nu erati amendata daca organele de ordine nu ar fi constatat ca sesizarea este legitima. O solutie ar fi sa ascultati muzica la casti. Asa nu veti deranja pe nimeni. In cazul in care sesizarile sunt abuzive solicitati sa fie amendata pentru asta. Drepturile dvs. au ca limite locul in care ingradesc drepturile celorlalti.
Avand in vedere ca dvs. sunteti cea reclamata si amendata, faceti in asa fel incat sa nu mai generati motiv care sa fie deranjant pentru vecinii sau perceput ca deranjant de catre acestia. Convietuirea intr-o comunitate implica si respectarea unor reguli, in limita bune intelegeri bineinteles.
Daca considerati ca ati fost sanctionata contraventional in mod abuziv este dreptul dvs. sa formulati plangere impotriva procesului verbal de sanctiune, aratand motivele si probele care sunt in favoarea dvs.
Muzica este ascultata pe santier, pentru ca la mine in curte se construieste o casa, dar vecina e foarte pornita importiva mea, si daca la inceput a facut reclamatie pe motiv ca asculta muncitorii, le-am spus acestora sa inceteze, si am incercat sa nu le mai dau motive si sa convietuim in intelegere, dar dansa se foloseste de acest aspect al zgomotului de cate ori are chef, desi nu i-am mai dat motive, am incercat sa o ignor complet. Unor vecini le-a facut reclamatie pentru ca sarbatoreau la o zi dupa nunta, eu nu sunt singura careia i s-a facut reclamtie, sunt doar singura care a luat amenda si pe care o sicaneaza in continuu.

Alte discuții în legătură

Perturbarea linistii la domiciliu anonymousss anonymousss Buna ziua, De jumatate de an vecina mea de jos, o femeie in varsta, se uita la televizor (posibil la antena 1 sau la un program unde se vorbeste in ... (vezi toată discuția)
Linistea publica raul raul raul raul buna seara am si eu o intrebare,stau la casa am vecini destul de departe si in afara orelor de liniste daca ascult muzica ma poate amenda?sau ce credeti ca se ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. care este legislația în vigoare privind tulburarea ... BBoti91 BBoti91 Bună Ziua. Care este legislația în vigoare privind tulburarea liniștii, și care sunt orele se liniște? Locuiesc în casă iar vecina mă amenință cu ... (vezi toată discuția)