avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 778 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... linistea publica
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

linistea publica

buna seara am si eu o intrebare,stau la casa am vecini destul de departe si in afara orelor de liniste daca ascult muzica ma poate amenda?sau ce credeti ca se poate intampla daca vine garda?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:44, 2 Aprilie 2011
Daca folositi sursa la care ascultati muzica tare si ii deranjati pe vecini prin zgomotele produse,acestia pot sesiza politia ,care va poate aplica amenda contraventionala conform prevederilor Legii nr.61/1991
Garda(probabil vreti sa va referiti la Garda financiara) nu vine la reclamatii de galagie.Are atributiunile ei in control fiscal.In privinta galagiei, poate fi chemata politia comunitara, sa constate incalcarea L.61/1991-pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice.
Aceste fapte pot fi constatate de primari prin serviciile pe care le are la dispozitie, privitoare la ordinea publica, sau de alte organe, din zona respectiva de competenta. Nu ar strica sa cititi respectiva lege, nu de alta ci pentru a putea preveni vreo contraventie.
puteti asculta muzica cat puteti de tare, numai daca nu-i deranjati pe vecini.
daca ii deranjati si va fac reclamatie, vine " garda" si va da amenda. atat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. care este legislația în vigoare privind tulburarea ... BBoti91 BBoti91 Bună Ziua. Care este legislația în vigoare privind tulburarea liniștii, și care sunt orele se liniște? Locuiesc în casă iar vecina mă amenință cu ... (vezi toată discuția)
Problema privind deteriorarea blocului de la zgomot puternic tiniza tiniza buna seara, am un vecin cam galagios...adica pune muzica la un volum care produce vibratii puternice in podeaua apartamentului meu si obstructioneaza orice ... (vezi toată discuția)
Deranjarea linisti publice legea nr. 192/2019. cand pot asculta ... Anonimmm2017 Anonimmm2017 Deranjarea linisti publice Legea nr. 192/2019. Cand pot asculta muzica si cat de tare incat sa nu fiu amendat? Am avut o situatie penibila si vreau sa stiu ... (vezi toată discuția)