Bună Ziua.
Care este legislația în vigoare privind tulburarea liniștii, și care sunt orele se liniște?
Locuiesc în casă iar vecina mă amenință cu poliția pentru că dau muzica tare(ce este foate subiectiv), că nu dau tare muzica, ascult radio, sau muzica de pe YouTube de pe un 2.1 mic cand sunt un curte.
Sunt inginer de sunet, chitarist și dj cam știu ce înseamnă să fie gălăgie.
Dacă după ora de liniște în casă cu geamurile închise mixez sau ascult muzica mai tare, verific sa nu depășesc limita de 30 db langa gard.
Intrebarea mea este dacă, chiar cheamă poliția pot să solicit să măsoare presiunea de aer la vecini cu geamurile inchise în camera respectivă?
Fiindcă am grijă să nu deranjez pe nimeni, am încă 3 vecini și nu am nici o problemă cu eii, dar asta singura e cam isterică și nu mai știu ce să fac.
Legea nr. 61 din 27 septembrie 1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice
Art.2
Constituie contravenție săvârșirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiții încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracțiuni:
......
25) tulburarea, fără drept, a liniștii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă;
26) tulburarea liniștii locatarilor între orele 22,00-8,00 și 13,00-14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuințele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinația de locuințe ori situat în imediata vecinătate a acestora;
...
"la intensitate mare" - cum este decis că intensitatea este normală sau mare? Este o limită legală măsurabilă?
Dacă ne luăm așa că ma deranjează firma cu care am peretii comune descarcă marfa dimineață la ora 5 și mă deranjează, chem polița. Cine o să decide că am dreptate sau nu, că poate nu sunt gălăgioși dar pe mine mă deranjează. Pentru mine ar trebui să arăt la vecina cumva că degeaba tot mă amenință că nu depășesc o limită. Vine un polițist care stabilește după părerea și urechea lui cât de gălăgios sunt?
pot să solicit să măsoare presiunea de aer la vecini /quot]
Politia nu detine baza tehnica pentru masurat pragul fonic
numai autoritatea comisariatului de mediu detine baza tehnica=sonometre cu care se masoara nivelul zgomotelor
Informare la zi
Dana Deea
Buna ziua...imi puteti spune va rog care este ultima lege in vigoare pentru ca in anumite articole gasesc intervalul 7.00- 22.00 sau 8.00 - 23.00. Se respecta ... (vezi toată discuția)
Ore de liniste
petrudaniel
Buna ziua! Este adevarat ca nu pot asculta niciodata muzica la sistemul meu de home-audio? Legea mentioneaza ca doar tulburarea prin zgomote se sanctioneaza in ... (vezi toată discuția)
Vecini galagiosi
Vio506
Stau intr-o curte comuna. Un vecin își aduce toți prietenii ,beau și dau drumul la muzica, de dimineața până seara zilnic , de săptămâni.
Mă ... (vezi toată discuția)