avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vecin deranjat de muzica
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vecin deranjat de muzica

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati sa rezolv o problema pe care o am cu vecinii mei. Acestia sunt deranjati in permanenta de orice zgomot venit din curtea mea, fie ca e televizorul dat tare sau muzica cu precadere, desi o ascult in limite normale. Acestia cheama politia aproape zilnic si am fost si amendata pe acest motiv. Vroiam sa va intreb daca pot face ceva in acest sens ca deja ma hartuieste, plus ca si vecinii din jur au fost vizitati pe acelasi motiv, ca ea este deranjata de muzica. Exista vreo lege in acest sens care sa ma indreptateasca si pe mine, pentru ca pretentiile ei sunt nejustificate si aproape ca imi ingradesc libertatile.
Va multumesc anticipat!
Legea e lege, dar fereasca Dumnezeu sa ai astfel de vecini.
Ei nu vor muzica nu vor galagie, nu vor activitatea, nu vor rasete, veselie, culoare, tineret, distractie, iubire .... nu stiu de ce in preajma lor te simti ca in sanctuarul mortii.
Boala, varsta, neputinta se transforma in ura revarsata impotriva a tot ce-i inconjoara prind cu ochi diabolici orice in care mai strafulgera o licarire a vietii ...
Incercati sa nu puneti la suflet rautatile unui suflet careia putin i-a mai ramas.
Ce puteti face e sa sperati ca sfarsitul va veni cat mai devreme. E la latitudinea dvs sa intelegeti despre care sfarsit poate fi vorba, eu m-am referit la sfarsitul acestei situatii neplacute
Incercati sa luati in gluma toata aceasta situatie. Probabil este un om rau, care nu are alte preocupari. Faptul ca sunteti aici demonstreaza ca manevrele i-au reusit. Fiti dumneavoastra o buna vecina, Raspundeti-i cu bunatate rautatii , daruiti-i un zambet binevoitor pentru fiecare privire plina de ura, ce v-o acorda. Doar asa veti invinge intr-o astfel de lupta.
Ultima modificare: Luni, 18 Iunie 2012
ContSters214341, utilizator
Credeam ca dpdv legal pot avea un drept la replica pentru ca plangerile ei nu sunt intemeiate, mai ales ca zgomotul nu provine de la intrumente modificate sau special concepute pentru un volum mai mare, ci de la televizor, sau PC, care banuiesc ca sunt concepute in asa fel incat urchea umana sa nu fie lezata de sunetele emise.
Va multumesc mult pentru sprijinul acordat!
Nu e vorba de lezare ci de deranjare.
In principiu e vorba de cuvantul dvs impotriva cuvantului ei.
Aveti 2 modalitati:
1 - de fiecare data cand va reclama, reclamati-o si dvs pentru deranj
2 - daca se mai doreste sanctionarea dvs, solicitati ca se faca masuratori in locuinta ei sa se vada daca zgomotul este in limitele normale

La urma urmei, reclamatiile abuzive stau in atributele politiei, nu aveti de ce sa va faceti probleme cu toate ca e destul de deranjant ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perturbarea linistii la domiciliu anonymousss anonymousss Buna ziua, De jumatate de an vecina mea de jos, o femeie in varsta, se uita la televizor (posibil la antena 1 sau la un program unde se vorbeste in ... (vezi toată discuția)
Linistea publica raul raul raul raul buna seara am si eu o intrebare,stau la casa am vecini destul de departe si in afara orelor de liniste daca ascult muzica ma poate amenda?sau ce credeti ca se ... (vezi toată discuția)
Deranjarea linisti publice legea nr. 192/2019. cand pot asculta ... Anonimmm2017 Anonimmm2017 Deranjarea linisti publice Legea nr. 192/2019. Cand pot asculta muzica si cat de tare incat sa nu fiu amendat? Am avut o situatie penibila si vreau sa stiu ... (vezi toată discuția)