avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda pentru parcare intr o statie cu alveola
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda pentru parcare intr o statie cu alveola

Buna ziua, va rog frumos sa ma lamuriti, sa ma ajutati, sa mi dati idei.

Pe un drum principal din Oradea, B-dul Dacia fiind cu lucrul pe o dubita am oprit autoutilitara, pentru nici 2 minute. Am intrat pana intr un magazin d constructii, mi am pus o stampila pe foaia de parcurs si am iesit. Mentionez masina avea avariile puse si era aproximativ 1 m in alveola, autobusul chiar avea loc suficient ... . Cand am revenit la masina, d-l politist prezent langa aceasta. Mi a cerut actele, fara sa se prezinte, l am intrebat care ar fi motivul pentru care imi cere actele. Mi a spus pentru oprirea masinii intr un loc nepermis. I am explicat frumos ca am lipsit doar 2 minute, am intrat pana in magazin si am iesit, ca sunt cu marfa in masina, mi am cerut scuze, i am spus sa nu ma amendeze doar pt atat, am vorbit frumos. Prima replica al acestui tanar politist fiind. " Din secunda doi in care nu ati fost in masina se considera parcare neregulamentara. Ok i am dat actele, m am gandit asta e sunt vinovat pt parcare, am sa primesc 150 ron amenda, 75 ron in 48 ore( ghinionul meu).
Politistul a revenit aproximativ in 15 minute, si mi a spus ca am 600 RON amenda : 150 ron pentru parcare neregulamentara + 450 RON pentru folosirea avariilor in mod nejustificat. In momentu respectiv am luat soc total, mi a spus daca vreau sau nu sa semnez ca ei se grabesc la un anumit accident, a ridicat tonu ... etc ... pana la urma am semnat. Vreau sa actionez in judecata. Amenda mi se pare exagerata, pana la urma chiar e exces de zel din partea acestuia.
Vreau sa actionez in judecata, dar inca nu stiu exact pe ce cale sa merg : s a stricat masina, sa mi caut martor, sa spun pe bune ce si cum, etc .,.. ?
M a enervat la maxim acest tanar politist, cred ca nu i a placut fata mea si s a gandit sa ma incarce cu puncte si amenzi. Astept pareri, sugestii etc.

VA MULTUMESC.
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 09:38, 1 Februarie 2018
Invocati un caz de forta majora pt care a trebuit sa opriti, gen ceva defectiune brusca indicata de bordul electric al autoutilitatei, acesta fiind si motivul pt care ati folosit avariile.Important sa anulati amenda . Indicati si un martor care sa sustina cele spuse de dvs privind defectiunea
Am inteles. Multumesc frumos . Sanatate multa
Daca mai stie cineva alte cai de atac, le astept.

Va multumesc
Nu doar dumneata. Si altii.
In primul rind trebuie sa dati cu exactitate toate datele:
1. Descrierea faptei cum scrie in procesul verbal.
2. Articolul care este indicat a fi prevazut pentru fapta dvs. si cel pentru care ati fost sanctionat.
Se pot gasi elemente care sa va ajute, datorita unor greseli de completare a PV de contraventie.

Altfel, ati avea circumstante atenuante bazate pe:
Articolul 63 (OUG
(1) Se considera oprire imobilizarea voluntara a unui vehicul pe drumul public, pe o durata de cel mult 5 minute. Peste aceasta durata, imobilizarea se considera stationare.
(2) Nu se considera oprire:
a) imobilizarea vehiculului atat timp cat este necesara pentru imbarcarea sau debarcarea unor persoane, daca prin aceasta manevra nu a fost perturbata circulatia pe drumul public respectiv;
b) imobilizarea autovehiculului avand o masa totala maxima autorizata de pana la 3,5 tone, atat timp cat este necesar pentru operatiunea de distribuire a marfurilor alimentare la unitatile comerciale.

Ati precizat ati oprit autoutilitara din motive comerciale si probabil magazinul respectiv nu are parcare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda pentru parcare neregulamentara exagerata. idei pentru cai de atac ! onciuadrian onciuadrian Buna ziua, va rog frumos sa ma lamuriti, sa ma ajutati, sa mi dati idei. Pe un drum principal din Oradea, B-dul Dacia fiind cu lucrul ... (vezi toată discuția)
Am o întrebare am oprit și eu voluntar pentru 2 minute în ... crtmihai98 crtmihai98 Am o întrebare am oprit și eu voluntar pentru 2 minute în zona cu oprirea interzisă și am fost sancționat contravențional nu știu exact cum este legea ... (vezi toată discuția)
Daca nu mi s-a ridicat masina si nici nu am primit vreo hartie la mana e posibil sa imi vina o amenda acasa? utilizaor alexandra utilizaor alexandra buna ziua azi am fost pusa in urmatoarea situatie: am parcat regulamentar (in sensul ca nu era nici un semn in locul respectiv de stationare sau oprire ... (vezi toată discuția)