avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Angajat cu timp partial
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Angajat cu timp partial

Doresc sa stiu daca la un SRL constituit cu impozit pe venit (la care este necesar sa fie minim un angajat) angajatul respectiv poate fi si cu timp partial (2 sau 4 ore) sau trebuie neaparat sa aiba norma intreaga. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Smart Contab Expert S.R.L. , Contabil 22:08, 18 Februarie 2009
Da, poate fi angajat si cu cimp partial, adicva norma sa fie sub op ore, chiar 1 ora pe zi
tanguera a scris:

Doresc sa stiu daca la un SRL constituit cu impozit pe venit (la care este necesar sa fie minim un angajat) angajatul respectiv poate fi si cu timp partial (2 sau 4 ore) sau trebuie neaparat sa aiba norma intreaga. Multumesc.

Numai daca se declara microintreprindere este obligatorie angajarea unui salariat in termen de 60 de zile de la data eliberarii certificatului de inregistrare.
Numarul de salariati reprezinta numarul de persoane angajate cu contract individual de munca, potrivit dispozitiilor Codului muncii, indiferent de durata timpului de munca, inscrise lunar in statele de plata si/sau in registrul general de evidenta a salariatilor.
Potrivit Codului muncii, o persoana poate fi angajata pe baza unui c.i.m. cu timp partial. Legea nu prevede durata minima a timpului de munca.
m-ar interesa si pe mine daca legea nu prevede o durata minima a timpului de munca as putea sa pun si o ora pe saptamana? s-au alta solutie pentru urmatoarea problema:

doresc sa ofer comision celor corara imi vor aduce clienti, insa acestia pot sa-mi aduca intr-o luna 10 de clienti iar in poate 2 luni nici un client ce imi recomandati sa inchei cu ei fiind persoane fizice - mai am alta alternativa in afara de contract de munca? (eventual un contract [entru cedare de comision stiu cand lucram la asigurari ca mi s a incheiat un contract de genul acesta prin care mi se ceda un comision iar eu trebuia sa-mi platesc impozitul)

Va multumesc anticipat
Contract de comision, contract de mandat.
Va rog frumos ati putea sa ma ajutati cu un astfel de contract. In cazul unui astfel de contract va trebui se va plati impozit la stat ( daca da cine il va plati firma sau persoana fizica cu care se incheie contractul?)

Va multumesc de ajutor.

Alte discuții în legătură

Contractul de munca cu timp partial claudymaria claudymaria Mai este valabila angajarea pentru o norma de 1 ora/zi? (vezi toată discuția)
Durata minima a muncii in cim lydog lydog Buna ziua, As dori sa stiu care este durata minima a muncii care poate fi stabilita intr-un CIM pe perioada nedeterminata si daca este stabilita in ... (vezi toată discuția)
Program lucru norma partiala dona77 dona77 In prezent se pot incheia contracte individuale de munca cu norma partiala chiar si pentru un numar de cateva ore pe luna (nu pe zi)? in ce baza ... (vezi toată discuția)