avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... cont blocat,card blocat,AJUTOR
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

cont blocat,card blocat,AJUTOR

Doresc sa aduc mii si mii de multumiri acestui sait pentru ajutorul acordat in multe cazuri,cred ca este singurul sait unde mai afli cate ceva real in domeniul juridic.
O mica sau mare problema am si eu de lamurit cu un cont salarial blocat.Un mare si respectat domn avocat a binevoit sa-mi trimita la institutia la care lucrez un document oficial de la CAMERA EXECUTORILOR JUDECATORESTI prin care pricizeaza printre altele POPRIREA pe salariu,ok daca nu am platit asa imi trebuie,tot acest domn respectabil imi blocheaza si contul bancar (un cont amarat de salariu) in care altceva decat salariul nu ajunge sa stea prea mult timp.Pana aici totul frumos dar cand ajung sa-mi folosesc cardul nu pot,explicatia banci este ca executorul judecatoresc o blocat toate conturile bancare si nu pot sa-mi mai folosesc cardul,ma duc la marele si stimabilul domn avocat si ii explic situatia,imi spune sa aduc o adeverinta prin care sa reiasa ca sunt angajat pe o perioada X si suma poprita 30% intra direct in contul specificat in document trimis anterior si stimabilul domn avocat imi da un document prin care la banca imi ridica poprirea pe contul bancar, zis si facut.In adresa catre banca se specifica; stimabilul domn avocat executor judecatoresc formulam prezenta ADRESA prin care va rugam sa procedati la ridicarea popririi infiintate asupra veniturilor salariale de la institutia Y , a domnului EU,cnp,dela institutia dvs. Mentionam ca raman in continuare poprite orice alte sume de bani detinute la inst dvs (banca ) sau venituri avute de catre EU,in afara celor din venituri salariale de la inst Y. Duc acest document la banca il inregistreaza si bine inteles dupa un timp ma duc sa intreb.
-pot folosi cardul??
- nu puteti folosi cardul decat in ziua cand sunt virati bani in card pana a doua zi.
Bineinteles raman cu fata patrata,din discutiile avute cu domnita de la ghiseu a reiesit ca banca nu are un sistem de verificare intrare si iesire a diverselor sume,de unde vin si unde pleaca.
Doamne #-o suntem in secolul XXI si anumite persoane din diverse institutii crede ca avem guma in par,oare chiar aveam guma in par??
pe aceasta cale va rog cu stima sa ma sfatuiti cum sa procedez cu banca,doresc sa fac o adresa catre banca ,ce lege sa mentionez,ce articol de lege,nu cred ca in ROMANIA daca ai facut o gafa cu un imprumut sa nu-ti mai poti folosi cardul si nici institutia la care esti sa nu-ti mai de-a bani in mana.Oare trebuie sa cersim pe strada colo si colo pentru un drept salarial??
Un sfat,un articol de lege,orice ma poate ajuta probabil si nu numai pe mine,mai sunt si alti in aceasta situatie.
Poate este vizibil ca in tot ce am scris aici am mentionat STIMABILUL DOMN AVOCAT cu ranchiuna,data viitoare am sa precizez si de ce am facut asta.
cu stima si astept un ajutor,

[editat numele bancii]
Ultima modificare: Vineri, 15 Februarie 2013
gi-jane2, moderator
cred ca va referiti la executor, nu la avocat. Inteleg ca ati facut dovadfa la executor ca banii care intra in cont reprezinta salariu si a facut adresa la banca pt deblocare. Banca deblocheaza contul cat sa va puteti retrage dvs banii din salariu.
Nu aveti ce invoca si nici motiv de cearta cu banca.
Platiti creditul, se ridica poprirea si nu mai aveti astfel de probleme.
Ma refer la o situatie foarte penibila in care sunt implicati un numar destul de mare de posesori de CARD BANCAR: in momentul in care te angajezi la o institutie sau firma privata (unele firme) au o conventie cu banca X pentru virare SALARIU,in momentul in care ma angajez firma imi spune, noi firma Y avem conventie cu banca X, dumnevoastra aveti un cont la alta banca?? daca DA atunci noi va viram SALARIUL la banca dumneavoastra daca nu, noi avem conventie cu banca X si prin conventia pe care o avem puteti deschide un cont de SALARIU la banca X, deci un cont de SALARIU.Din xxx motive se intampla sa am poprire pe salariu,pe mine personal banca ma obliga sa aduc o adeverinta precum poprierea se face de catre institutie catre BANCA unde am datori,am depus adeverinta la banca pentru a ma folosi de CARD in continuare si bine inteles imi spune ca nu se poate verifica aceasta oprire de 30%,imi recomanda sa aduc de la executorul silit un document din care sa reiasa ca executorul imi ridica BLOCAREA CONTULUI pentru venitul salarial cu mentiunea;

Mentionam ca raman in continuare poprite ORICE ALTE SUME de bani detinute la inst dvs (banca ) sau venituri avute de catre EU,in afara celor din venituri salariale de la inst mea.

Deci,ce inteleg EU,ca banca trebuie sa-mi opreasca orice alt venit in cont,orice alta suma din alte tranzactii dar nu din salariu,nu vad nici un inpediment sau nu stiu nici o lege in care sa dea dreptul banci sa-mi blocheze cardul sau dreptul de a mai folosi cardul pentru diverse cumparaturi.
SAU un angazat este obligat (nici o firma nu mai dau bani in mana,decat fantoma sau mai stiu eu cine) prin semnarea contractului si conventiei cu banca sa primesca veniturile salariale intrun cont BANCAR iar intr-o situatie de genul poprire sa nu mai poti folosi CARDUL la cumparaturi sau a plati internet banking diverse.
Ce trebuie sa inteleg? ca nu exista nici o reglementare legala pentru cardul bancar?
Ca acel document de la executor nu are nici o valoare,doc in care este specificat clar, se opresc orice venituri dar nu ce-l salarial???
Banca imi spune ca nu au sistem de verificare a veniturilor,aici trebuie sa plang:(( sau sa=D> rad??? Deci sunt obligat sa am un cont,un card dar intr-un anumit caz totul este inchis:help:

Daca este asa (desi nu cred) inseamna ca suntem fortati obligati sa fim contorizati,manipulati si distrusi si am sa va povestesc si de ce am ajung la aceasta concluzie,voi explica si ranchiunea fata de executor.

Initial doresc sa aflu legea in care imi este INTERZIS FOLOSIREA CARDULUI pentru poprire desi am facut dovada ca se vireaza bani in contul banci,initial contul este unul de SALARIU si nu de alt gen desi banca declara ca nu stie de unde vin bani dar in momentul extrasului de cont banca stiu de unde vin bani #-o OF IAR AM GUMA IN PAR

cu stima si respect

Ultima modificare: Duminică, 17 Februarie 2013
nicu_lucan, utilizator
se poate si mai rau.. altii merg la executor in fiecare luna, iar banca ia comision pt deblocare cont in fiecare luna.
Ce aveti dvs nu e un cont deosebit ca va intra salariul in el, in acel cont puteti primi bani si de la altii.
multumesc pentru raspuns dar nu ma avantajeaza cu nimic,nu cred ca sistemul ,legislatia,bancara este stat in stat.trebuie sa existe un articol de lege sau o lege in care sa avem si noi cateva drepturi. initial eu nu am vrut sa raman dator la banca , a fost si este un joc politic bine gandit pentru ceea ce sa intamplat,am sa scriu cu mult mai amanuntit despre acest subiect curand, poate ma ajuta cineva totusi,in contract nu este specificat faptul ca daca exista o problema de genul mai sus mentionat trebuie sa platesti comision pentru scoatere salariu sa stau cate o juma de ora pentru acest lucru,etc.

[va rog sa nu scrieti cu majuscule, contravine regulamentului, multumesc]
Ultima modificare: Marți, 19 Februarie 2013
gi-jane2, moderator
Pe vremea guvernului Tariceanu apare o noua bomba,imprumut cu orice document (se dadea imprumut si pentru hartie igienica) fals sau real,imprumut pentru orice si oricat,ideea guvernului era sa dea cat mai mult si la oricine mai ales daca aveai o relatie mergea si mai bine si mai mare imprumutul.Vine intrebarea,de ce?? pai poate se gaseste cine sa-mi raspunda ............, daca nu am sa raspund eu mai tarziu.Dupa o perioada vine guvernarea BOC si apar mari dispute intre investitori bancari si guvernare,am sa explic tot mai tarziu,atunci instantaneu apare si asa zisa criza financiara in care prea iubitul stimabil BOC taie de peste tot,pensii veterani razboi,crestere copil si diverse,maresc preturile la produse alimentare cu mult mai mult curentul si altele,mareste tva-ul,deci totul o ia razna, un exemplu minor -in noiembrie 2010 un pachet de pempers era 90 ron iar in februarie 2011 a ajuns la 140 ron. Ce spune guvernarea?? hai sa-i omoram pe romani pe toate caile posibile.OK pana aici dar vine partea dura, prin intelegerea dintre investitori bancari si guvernarea BOC apare fenomenul PARASITI CASA CA VINE BANCA si raman fara frigider si altele casnice , interesant este ca banca te mai lasa cu familia in pace, adica nu-ti ia copiii.Eu personal cunost cateva cazuri in care au parasit casa si s-au mutat in chirie ca sa mai pastreze ceva si alte cateva cazuri care au vandut sub o anumita forma casa si eu pierdut mii de euro si cativa ani de munca.Pentru ce toata aceastra distrugere in masa?? simplu nu avem legi si cele pe care le avem nu se aplica.Acum revin la subiectul meu cu banca,din 4 reclamati la banca am primit 4 rasp cu copi & paste,banca nationala la fel,opc la fel,despre banci?!! ce sa mai vrb, la banca TRANSILVANIA nu exista birou juridic, BANCILE sunt stat in stat. Rezultatul este ca dupa ani de munca cu multe greutati familiare (nu intru in amanunte) sunt cu datori la banca si NU neaparat din cauza mea pentru ca am dorit sa trag teapa banci ci a trebuit sa-mi hranesc familia si sa muncesc dublu doar ca asa a vrut guvernarea BOC si nu numai. Intrebarea este,crede cineva ca ma multumesc cu un raspuns de genul -PLATITIVA BANCA SI POPRIREA SE RIDICA . Sa creada cine are GUMA in par treaba asta,poprirea nu se ridica cand ai achitat tot,Tu personal trebuie sa faci documentatia necesara si dovada ca ai achitat tot imprumutul,nu iti transmite tie executorul sau banca sau x-lescu; domnule vezi ca ai achitat banca de maine nu mai ai poprire,in ROMANIA cetateanul trebuie sa faca dovada ca nu a gresit,sa aduca toate chitantele ca a platit si doamne fereste daca ai pierdut o chitanta, deci raspunsul primit de genul ;
- - se poate si mai rau.. altii merg la executor in fiecare luna, iar banca ia comision pt deblocare cont in fiecare luna.
- - Ce aveti dvs nu e un cont deosebit ca va intra salariul in el, in acel cont puteti primi bani si de la altii.

Contul de salariu este ceva DEOSEBIT pentru mine si probabil este specificat si in CODUL CIVIL,nu intru mai in amanunt.

ma gandeam la un raspuns in litera legi ceva cu care sa ma lupt cu banca,ceva de genul ; banca este obligata sa verifice de unde intra bani in cont potrivit articolului X sau ceva de genul........,un rasp care sa ma ajute pe mine si pe ceilalti care urmaresc acest subiect.Ma opresc aici desi ati atins un nerv sensibil cu acest raspuns.Sunt pe acest sait din 2009 de cand au inceput problemele cu banca dar nu am fost atat de suparat niciodata pana acum de un raspuns.:((

Alte discuții în legătură

Dreptul de a-mi folosi cardul bancar nicu_lucan nicu_lucan Situatia sta in felul urmator, poprire pe conturi bancare ok, nu ma supar prea tare. Ma supara faptul ca nu-mi pot folosi cardul la cumparaturi sau pentru ... (vezi toată discuția)
Ridicare popririi pe contul de salariu (deblocare card pentru folosire bancomat) mihai000123 mihai000123 Am o problema cu privire la ridicarea popririi pe contul de salariu . Am primit adresa ridicare poprire de la executor in care scrie asa \\"va solicitam ... (vezi toată discuția)
Poprire abuziva Roxana1213 Roxana1213 Buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea situatie: Mi s-a pus poprire pe cardul de salariu de mai bine de 3 saptamani. Am luat legatura cu executorul ... (vezi toată discuția)