avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cesiune parti sociale SRL - sotie asociat, procedura
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cesiune parti sociale SRL - sotie asociat, procedura

Buna seara,

sotia si cu mine am infiintat in 2011 un SRL in care amandoi suntem actionari, iar ea este si administrator. eu vreau sa ies din firma si doream sa va intreb:

1. mai este necesara parcurgerea etapei I din acest ghid daca eu cedez sotiei partile sociale, ea deja fiind in societate, si ca asociat, si ca administrator? ( [ link extern ] )

2. in situatia in care este necesara parcurgerea ambelor etape, mai intai mergem la ONRC cu documentele din etapa I dupa care ne vom prezenta sa depunem si restul documentelor (cele din etapa II) sau toate trebuie depuse in acelasi timp?

3. mai este necesar ca sotia sa depuna declaratia pe propria raspundere ca indeplineste conditiile legale pentru detinerea acestei calitati, avand in vedere ca este deja administrator asociat in firma? si daca da, trebuie data in fata notarului?

Multumesc mult.
Ultima modificare: Marți, 12 Februarie 2013
cipriian, utilizator
Cel mai recent răspuns: ancamoon , utilizator 17:03, 19 Martie 2013
Daca doriti sa cedati partile sociale sotiei, urmand ca dansa sa ramana asociat unic, procedura se face intr-o singura etapa. Actele necesare sunt: Hotararea AGA + contorul de cuvinte, Act Constitutiv Actualizat, Contract de cesiune (donatie) parti sociale - autentificat la notar. Nu este necesara o alta declaratie din partea sotiei, din moment ce acestea exista la dosar de la data infiintarii societatii. Cu stima.
In primul rand va multumesc pentru promptitudine. Indraznesc sa va mai intreb ceva, intrucat sunt nelamurit intr-alta privinta acum...

Avand in vedere ca parcurgem o singura etapa, intrebarea mea este: documentele pe care le depunem trebuie insotite de:

- cerere de depunere si mentionare acte (prevazuta la etapa I) [ link extern ]

sau

- cerere de inregistrare (prevazuta la etapa II) [ link extern ]

Banuiesc ca formalitatea publicarii in MO a hotararii AGA ramane valabila...
Cererea de inregistrare prevazuta la etapa a 2a. Urmati procedura descrisa in a 2a etapa!
Asa cum distinsul domn @Peruschi a mentionat, trebuie sa depuneti documentele mai sus amintite intr-un dosar tip sina, cu cererea de inregistrare mentiuni atasata. Publicarea Hotararii in Monitorul Oficial - Partea a IV se va efectua, insa nu va afecta cesiunea dumneavoastra, in sensul ca aceasta va fi valabila de la momentul pronuntarii rezolutiei de catre persoana desemnata (2 zile de la inregistrarea cererii), urmand ca actele sa va fie eliberate dupa 4 zile (2 zile de la data pronuntarii rezolutiei). Cu stima.
Va multumesc mult pentru explicatii! Nu stiu exact ce si cum trebuie bifat in acea cerere de inregistrare, dar voi apela (sper cu succes) la doamnele de la registru.

O seara frumoasa si multumesc inca o data!

Alte discuții în legătură

Cesiune parti sociale iarina_73 iarina_73 Buna Ziua! La un srl cu trei asociati, unul dintre asociati vrea sa cesioneze partile sociale administratorului societatii care nu este asociat. Va rog sa ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale birsanclaudia birsanclaudia Buna ziua! Stie cineva ce formulare orc imi trebuie completate pentru cesiune parti sociale de la asociat unic catre alt asociat unic, revocare administrator ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale ioanaleanca ioanaleanca Buna ziua, as dori o informatie in legatura cu cesiunea de parti sociale. Am o societate care are un asociat unic, acesta vrea sa cedeze toate partile sociale ... (vezi toată discuția)