avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj judiciar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj judiciar

Dupa moartea sotului meu Eu ca sotie supravietuitoare am deschis un dosar la judecatoarie pentru ca averea sa se impartea... Dar dupa o lunga judecata de 4 ani de zile (unde am castigat) dosarul a fost trimis la tribunal apoi de acolo sa trimis la rejudecare (unde din nou am castigat) dar in acest timp al rejudecatari ne-am inteles asupra unei tranzacti cu care am mers in fata judecatoarei si in cadrul sedintei am realizat conditiile impuse de amble parti in cadrul tranzactiei, in acest acest timp a facut cerere de intampinare un intervenient care a castigat un proces impotriva sotului decedat si sa dat o noua hotarare in care tranzactia nu a fost valabila... In acelea conditi ale tranzactiei a intrat si sulta acestui intervenient... Am facut recurs iar in solutia aparuta pe site-ul tribunalului: [ link extern ] ...

Ce se poate face in aceasta situatie cand Hotararea este Irevocabila dar gresita?
Situatia este f incurcata.
Puteati intra in acel proces.Vorbiti cu avocatul.
Daca sotul defunct nu este proprietar nu mai mosteniti.
Depinde insa de multe lucruri...
domnule avocat... pe mine m-ar interesant concret... ce pot face contra acestei hotarari irevocabile (gresite)... ea nu a ajuns acasa inca... sa dat acuma 2 zile... pe mine ma uimeste faptul ca mi-a admis recursul dar continuarea solutiei este totul INVERS recursului plus ca mai adauga ceva contra mea cea care am si castigat de 2 ori la judecatorie si acuma la tribunal...
Dl. avocat lascoschi nu a avut posibilitatea de a va raspunde concret, intrucat datele oferite de dvs. sunt insuficiente, pentru a primi o consultatie juridica. Din acest motiv a si recomandat sa vorbiti cu un avocat care poate studia dosarele/speta si poate oferi o solutie.

Trebuie sa mentionez ca si daca ati castigat in primele 2 faze procesuale (fond si apel), instanta de recurs poate admite, casa in parte sau total hotararea...deci nu este o regula ca trebuie sa castigati in recurs, daca in apel si fond ati avut castig de cauza.

Link-ul postat de dvs. nu functioneaza, asa ca o sa ma limitez doar la a va detalii referitoare la ce cai de atac mai aveti, impotriva unei Hotararii irevocabile.

Cele 2 cai extraordinare de atac sunt:
Contestatia in anulare (art.317 si Art.318) si Revizuirea (Art.322); numai daca speta dvs se incadreaza in conditiile strict prevazute in Codul Civil. Atentie si la termenele decadere specificate pentru fiecare cale de atac in parte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cai de atac ioanandrei ioanandrei Va rog mult sa-mi spuneti : daca intr-un proces( cauza evaluabila in bani , bun imobil evalut peste 100.000,0 ron) , unde prima instanta ,care a judecat ... (vezi toată discuția)
Recurs impotriva unei hotarari judecatoresti marin_catalin marin_catalin unde pot depune un recurs la o hotarare judecatoreasca? am avut in 2011 un proces cu IPJ (implicat fiind si un intervenient) privind o contestatie a unui PV ... (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare geo-vem geo-vem Am depus initial prin fax la tribunal o contestatie in anulare-recurs pretentii si neprimind confirmarea de primire a faxului, am depus-o si prin ... (vezi toată discuția)