Va rog mult sa-mi spuneti : daca intr-un proces( cauza evaluabila in bani , bun imobil evalut peste 100.000,0 ron) , unde prima instanta ,care a judecat FONDUL, a fost TRIBUNALUL - SECTIA DE CONTENCIOS ADMINISTRATIV SI FISCAL, si s-a dat SENTINTA cu DREPT DE APEL , CITE CAI DE ATAC ORDINARE SAU EXTRAORDINARE MAI POT EXISTA ?
Acest DREPT DE APEL se judeca in CURTE DE APEL si este ultima cale de atac? S-AU MAI EXISTA SI ALTELE SI IN CARE INSTANTE ?
Impotriva hotararilor judecatoresti pronuntate de sectiile de contencios administrativ si fiscal ale instantelor se exercita calea de atac a recursului.
Recursul este o cale de atac extraordinara. Prin deciziile pronuntate in recurs, pricinile sunt solutionate irevocabil.
In speta prezentata de dvs., instanta competenta sa judece recursul este Curtea de Apel.
Codul de procedura civila mai reglementeaza doua cai extraordinare de atac, contestatia in anulare si revizuirea. Acestea se exercita in termenele si pentru motivele strict si limitativ prevazute in art. 317- art. 328 Cod procedura civila.
va multumesc pentru raspuns. DAR: instanta (TRIBUNALUL- sectia de contencios administrativ si fiscal ) a solutionat cauza ca PRIMA INSTANTA si a indicat in hotarire ca DECIZIA DATA DE EA este atacabila cu APEL!!!!!!!!! ( probabil in CURTEA DE APEL ). A GRESIT INSTANTA INDICIND APEL in loc de RECURS ? DACA DA , CARE SINT IMPLICATIILE IN EVOLUTIA ACESTUI DOSAR pentru a se ajunge la o sentinta IREVOCABILA?
MULTUMESC INCA O DATA.
Diferenta intre cele 2 cai de atac , apel si recurs este data de compunerea instantei, de procedura de judecata a fiecarei cai de atac, de efectele hotararii pronuntate
Procedura
bughi69
Buna ziua
Dupa recursul unui proces de contencios administrativ daca acesta a fost nefavorabil, \"dar totusi\" , care ar fi caile de a merge mai departe ? ... (vezi toată discuția)