avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... cai de atac
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

cai de atac

Va rog mult sa-mi spuneti : daca intr-un proces( cauza evaluabila in bani , bun imobil evalut peste 100.000,0 ron) , unde prima instanta ,care a judecat FONDUL, a fost TRIBUNALUL - SECTIA DE CONTENCIOS ADMINISTRATIV SI FISCAL, si s-a dat SENTINTA cu DREPT DE APEL , CITE CAI DE ATAC ORDINARE SAU EXTRAORDINARE MAI POT EXISTA ?
Acest DREPT DE APEL se judeca in CURTE DE APEL si este ultima cale de atac? S-AU MAI EXISTA SI ALTELE SI IN CARE INSTANTE ?

MULTUMESC MULT!!!
Cel mai recent răspuns: ioanandrei , utilizator 12:40, 9 Iulie 2009
Impotriva hotararilor judecatoresti pronuntate de sectiile de contencios administrativ si fiscal ale instantelor se exercita calea de atac a recursului.

Recursul este o cale de atac extraordinara. Prin deciziile pronuntate in recurs, pricinile sunt solutionate irevocabil.

In speta prezentata de dvs., instanta competenta sa judece recursul este Curtea de Apel.

Codul de procedura civila mai reglementeaza doua cai extraordinare de atac, contestatia in anulare si revizuirea. Acestea se exercita in termenele si pentru motivele strict si limitativ prevazute in art. 317- art. 328 Cod procedura civila.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
va multumesc pentru raspuns. DAR: instanta (TRIBUNALUL- sectia de contencios administrativ si fiscal ) a solutionat cauza ca PRIMA INSTANTA si a indicat in hotarire ca DECIZIA DATA DE EA este atacabila cu APEL!!!!!!!!! ( probabil in CURTEA DE APEL ). A GRESIT INSTANTA INDICIND APEL in loc de RECURS ? DACA DA , CARE SINT IMPLICATIILE IN EVOLUTIA ACESTUI DOSAR pentru a se ajunge la o sentinta IREVOCABILA?
MULTUMESC INCA O DATA.
exista trei cai extraordinare de atac: recursul , contestatia in anulare, revizuirea.
Diferenta intre cele 2 cai de atac , apel si recurs este data de compunerea instantei, de procedura de judecata a fiecarei cai de atac, de efectele hotararii pronuntate
daca nu ne spui care estec obiectul litigiului nu se poate preciza corect caile de atac

Alte discuții în legătură

Mai exista vreo cale de atac in cazul unei hotarari irevocabile? Agripinna Agripinna Buna ziua. Sunt parte intr-un proces pe litigii de munca. In prima instanta am castigat. Partea adversa a facut recurs, recurs ce s-a judecat la Curtea de Apel ... (vezi toată discuția)
Litigiu de munca FLORINSTRAT FLORINSTRAT CARE ESTE ULTIMA CALE DE ATAC LA LITIGII DE MUNCA ESTE POSIBIL REVIZUIREA DOSARULUI? :O (vezi toată discuția)
Procedura bughi69 bughi69 Buna ziua Dupa recursul unui proces de contencios administrativ daca acesta a fost nefavorabil, \"dar totusi\" , care ar fi caile de a merge mai departe ? ... (vezi toată discuția)