avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1200 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj in cazul prima casa
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj in cazul prima casa

ce se intampla in cazul in care intrun credit luat prin prima casa la divort nici unul din soti nu doreste sa lase celuilalt partea din apartament si ulterior ratele la banca?adica fiecare doreste sa ramana cu apartamentul....
Veti face partajul in instanta, veti cita si banca si va fi ceva care va face diferenta astfel incat sa-i fie atribuit ap unui sot. Poate unul din soti a contribuit mai mult la avans, poate la plata ratelor, poate are un salariu mai bun cat sa duca ratele pana la capat.
Daca sunt si copii , e in oarecare avantaj sotul la care raman copiii..
si e adevarat ca cine baga in instanta la partaj e obligat sa plateasca un anumit procent din valoarea apartamentului?sau se citeaza banca si apoi se decide cat se plateste?multumesc anticipat
Se plateste taxa de timbru de 3 % din valoarea imobilului inainte de a incepe judecata, altfel cererea se anuleaza ca netimbrata. Taxa o plateste reclamantul, el va evalua casa dupa cum crede el ca ar valora la data depunerii cererii.
Si daca celalalt sot, paratul, are si el ceva cereri de facut privind imobilul, devine si el reclamant in acel dosar si plateste si el...
Asa incat, mai bine incercati sa ajungeti la un numitor comun, sa negociati si sa va intelegeti. E mai putin costisitor, financiar, ca timp si nervi.
adica daca si celalalt sot cere sa i se dea apartamentul va plati si el jumatate din acei 3% nu?

Alte discuții în legătură

Intrebare- partaj sunshine83 sunshine83 Care este principiul impartirii bunurilor intr-un partaj ? Se impart bunurile si obligatiile? Daca de exemplu bunurile valoreaza 50 mii euro si creditul ... (vezi toată discuția)
Partaj - credit imobiliar Rikidone79 Rikidone79 Va rog sa ma ajutati in urmatoare situatie: sunt casatorita si urmeaza sa divortez de comun acord, nu avem copii, avem un apartament cumparat prin \\"Prima ... (vezi toată discuția)
Divort Csilla1 Csilla1 upa patru luni de cand a plecat de acasa sotul meu in urma unei discutii in contradictoriu -el o numeste certa - a cerut de la primarie duplicat dupa ... (vezi toată discuția)