avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... divort
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

divort

upa patru luni de cand a plecat de acasa sotul meu in urma unei discutii in contradictoriu -el o numeste certa - a cerut de la primarie duplicat dupa certificatul de casatorie - desi originalul e acasa si el are cheile - si a depus actiunea de divort ,ce moa mirat ca la documentele primite acasa era atasat si o copie a actului meu de indentitate ( probabil canda isi facuse o copie ) Acest lucru poate insemna ca eu am fost de acord cu divortul? In cazul in care intentez proces de partaj avem un credit ipotecar si preluarea de catre unul a creditului nu este posibil nici unul nefiind eligibili singuri ptr aceea suma ce se intampla cu creditul - apartamentul nu valoreaza acum suma imprumutata - ?
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 19:12, 2 Iulie 2011
nu inseamna ca sunteti de acord.
daca nu doriti sa divortati, puteti depune o cerere reconventionala si cereti sa i se respinga cererea, ca nu sunt motive de divort. nu cred insa, ca e bine sa va impotriviti divortului , daca cealalta parte si-l doreste
in legatura cu partajul, partajati si casa si creditul.daca niciuna din parti nu poate prelua intreg creditul , ramaneti fiecare cu 50 % din ap si veti plati cate jumatate din rata, fiecare. veti cita si banca la partaj.
daca nu va mai permiteti rata, poate nici nu are sens sa mai faceti partaj, sa mai platiti si taxa de timbru. banca va executa casa si pt diferenta veti ramane in continuare datori. partea proasta e ca fara partaj, banca va executa bunurile si veniturile oricaruia din dvs care are, nu va imparti datoria pe jumatate.
poate ca ar trebui sa discutati in prealabil cu inca sotul dvs, sa ajungeti la o intelegere in ceea ce priveste ap/ creditul
multumesc
pt ca sotul dvs sa depuna cerere de divort la judecatorie nu e nevoie de acordul dvs.in mod normal ar trebui sa primiti citatie acasa prin care sa fiti anuntata.
in ce priveste partajul din ce relatati preferabil e sa va intelegeti cu sotul dvs si sa nu ajungeti la partaj in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

demersuri necesare partaj Mariana231 Mariana231 Buna ziua am si eu o întrebare , am divortat dar nu am făcut partajul problema e ca avem împreuna un împrumut ipotecar iar notarul spune ca am nevoie de ... (vezi toată discuția)
Parasire domiciliu? nellivan nellivan Sunt casatorit de 17 ani, doi copii si avem un apartament cumparat in rate pe 24 ani Sotia vrea sa plece de acasa , vrea sa divorteze si vrea sa renunte la ... (vezi toată discuția)
Partaj apartament prin "prima casa" cristinastana cristinastana Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o solutie la urmatoarea problema: Detin in coproprietate cu fostul sot un apartament achizitionat prin programul ... (vezi toată discuția)