avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Demersuri necesare partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Demersuri necesare partaj

Buna ziua am si eu o întrebare , am divortat dar nu am făcut partajul problema e ca avem împreuna un împrumut ipotecar iar notarul spune ca am nevoie de acordul bănci , banca ca trebuie făcut partajul si apoi mers la banca . Eu personal nu mai înțeleg nimic, apartamentul va rămâne sotului dar as vrea sa se termine odată totul ce as putea sa fac???
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:26, 30 Iunie 2013
Ambele variante sunt corecte.
Solicitati in scris acordul bancii pentru ca apartamentul si ratele sa fie preluate de sot. In cazul in care nu il obtineti (banca poate sa refuze) nu va ramane decat sa face partajul in instanta si sa instiintati banca cand aveti hotararea definitiva... atunci nu mai are posibilitatea sa refuze.
Notarul are dreptate, pe dvs nu va intereseaza doar ca ap sa-i revina fostului, ci si creditul aferent.
Mergeti cu fostul la banca si luati acordul de principiu pt a prelua el ratele ca trebuie sa se incadreze cu salariu, poate are nevoie de un alt coplatitor.
Daca ajungeti in instanta, citati si banca ca degeaba veti merge apoi la banca cu hotararea, nu ii e opozabila in ce priveste creditul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preluare credit ipotecar emiliana76 emiliana76 Buna ziua. In 2007 am incheiat un credit ipotecar pe 25 ani pentru achizitionarea unei locuinte. Sotul este titular, eu fiind coplatitor. Acum suntem in pragul ... (vezi toată discuția)
Contract credit anca2909 anca2909 Buna ziua. Am un contract de credit ipotecar incheiat cu o banca pentru achizitionarea unui imobil la care eu sunt titular si sotul coplatitor. Intrebarea este ... (vezi toată discuția)
Divortul si creditul ipotecar ht_catalin ht_catalin Salutare tuturor, In timpul casatoriei, in anul 2009 am dobandit un credit ipotecar la BCR, impreuna cu fosta sotie la care eu eram titular si ea ... (vezi toată discuția)