avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... preluare credit ipotecar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

preluare credit ipotecar

Buna ziua. In 2007 am incheiat un credit ipotecar pe 25 ani pentru achizitionarea unei locuinte. Sotul este titular, eu fiind coplatitor. Acum suntem in pragul divortului si as dori sa stiu daca pot prelua singura in continuare acest credit pana la achitarea soldului. Sotul este de acord cu acest lucru. Faptul ca in contractul de credit se stipuleaza ca nu se poate retrage de la credit nici o parte(eu sau sotul)pana la achitarea integrala a creditului, totusi daca eu garantez ca sunt de acord sa duc mai departe creditul, voi avea reusita? Un prieten imi spunea ca se va putea, banca va lua la cunostinta prin hotarare judecatoreasca de acest lucru. Daca este adevarat,atunci divortul se poate pronunta si la notar sau in acest caz doar in instanta? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:07, 20 Octombrie 2014
Aveti nevoie de acordul băncii. Nu este suficient ca banca sa ia la cunoștiință de intelegerea Dvs, trebuie sa si fie de acord. In cazul in care ati căzut de-acord cu privire la toate aspectele, este de preferat sa mergeți la notar.
Prietenul nu stie bine.
Mergeti la banca si luati acordul pt partaj si in principiu pt preluarea ratelor, vedeti in ce conditii accepta banca, daca aveti venit suficient, poate va trebuie un coplatitor..apoi mergeti la notar pt partaj si va intoarceti la banca sa incheiati act aditional.
Imi permit sa mai adresez o intrebare. Sa presupunem ca banca accepta sa preiau creditul, sotul va ramane in baza de date la acel credit pe toata durata creditului( adica inca 18 ani)? El va iesi total din acel credit dupa pronuntarea partajului? Adica, poate efectua un alt credit ipotecar daca il va interesa? Va multumesc din suflet. O zi buna!
Sootul va iesi din contract doar cu acordul bancii, daca banca e de acord ca dvs sa preluati ratele in acte, sa fiti unic debitor sau sa aduceti un coplatitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj elenusht elenusht Am nevoie de un sfat de la dumneavoastra. Am divortat la tribunal, divortul s-a desfacut din vina exclusiva a sotului. Am incercat sa avem o mediere asupra ... (vezi toată discuția)
Partaj/credit ipotecar stmonica stmonica Buna ziua CUm as putea iesi dintr-un credit ipotecar destul de mare, eu si sotul sunte, coplatitori, dar niciunul din noi nu poate prelua singur creditul . ... (vezi toată discuția)
Partaj in caz de credit imobiliar ContSters20423 ContSters20423 Buna ziua Am contractat impreuna cu sotul meu in urma cu 2 ani un credit ipotecar pentru o locuinta, eu fiind coplatitor si acum dorim sa divortam. Sotul este ... (vezi toată discuția)