avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 221 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice CESIUNE CONTRACT DE LUCRARI
Discuție deschisă în Achiziţii publice

CESIUNE CONTRACT DE LUCRARI

In anul 2012 instituita a semnat un contract de lucrari cu o societate. Pana in prezent societatea nu a constituit garantia de buna executie, si acum ne solicita sa fim de acord cu cesionarea contractului catre o alta societate (care nu a fost parte in procedura de achizitie publica).
Este legal ?
Cel mai recent răspuns: vlad nicolae , moderator 11:55, 13 Februarie 2013
ART. 204^1 din OUG 34

Într-un contract de achiziţie publică este permisă doar cesiunea
creanţelor născute din acel contract, obligaţiile născute rămânând în sarcina
părţilor contractante, astfel cum au fost stipulate şi asumate iniţial.

In general, in documentatia de atribuire exista precizari privind momentul de constituire a garantiei de buna executie. In cazul in care ofertantul nu respecta aceste clauze sau comunica ca nu poate executa contractul, puteti anula achizitia cu art.209, alin.1, lit.c, coroborat cu art.204, alin.1^1 din OUG 34. In cazul anularii din aceste motive, aveti obligatia sa ii retineti garantia de participare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiunea intr-un contract de lucrari kay kay Buna ziua, Avand in vedere existenta unei clauze de cesiune intr-un contract de lucrari, in care se specifica in mod expres ca Executantul nu poate sa ... (vezi toată discuția)
Cesiunea ritamaria ritamaria este permisa cesiunea unei parti de lucrari dintr-un contract de achizitie publlica? un partea contractanta - liderul de grup cesioneaza o parte din contractul ... (vezi toată discuția)
Incheiere contract de achizitie alexandruh alexandruh Ofertantul declarat castigator, singurul participant la procedura, nu s-a prezentat la data si la ora stabilita in vedera incheierii contractului de ... (vezi toată discuția)