avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... spor vechime
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

spor vechime

Am 13 ani si 3 luni vechime in munca fara intrerupere.As vrea sa stiu care e sporul de vechine care mi se cuvine,deoarece eu acum am pe statul de plata 12%
si as vrea sa stiu daca e corect
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 10:49, 13 Februarie 2013
Sector bugetar sau privat?
privat
In sectorul privat, acordarea sporului de vechime este facultativa, cu exceptia cazului in care este prevazuta in c.i.m, CCM sau RI al angajatorului.
Prin urmare, trebuie sa verificati aceste documente pentru a vedea ce a prevazut angajatorul dvs. in acest sens (transe de vechime).
Daca lucrati in sectorul privat, sporul de vechime corespunzator e cel prevazut in CCM la nivel de unitate sau sector de activitate, sau in Reg Intern al societatii la care va desfasurati activitatea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca in conditii speciale anna_ema anna_ema buna ziua deoarece lucrez 8 ore la calculator in fiecare zi,am dreptul la vreun spor suplimentar? (vezi toată discuția)
Acordare spor vechime ContSters278216 ContSters278216 Buna-ziua.V-as ruga sa ma informati daca un salariat care lucreaza intr-o firma privata are dreptul la spor de vechime.Salariatul este personal TESA -operator ... (vezi toată discuția)
Salariul in mediul privat DDDaaannnaaa DDDaaannnaaa Buna ziua, Am o nelamurire ....salariul in cadrul unei societati comerciale este doar salariul de incadrare si atat?? Adica vechimea in munca nu se aplica???? ... (vezi toată discuția)