avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Avocatul mi-a dat actul constitutiv original, in loc ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Avocatul mi-a dat actul constitutiv original, in loc de copie

Buna ziua,

Cand am infiitat firma, s-a ocupat un avocat de toata procedura, la un moment dat, prin procedura, a avut nevoie sa depuna actul constitutiv al societatii. Eu ii dadusem si originalul si copia, insa avocatul in loc sa lase copia la dosar, a lasat originalul.

Eu mai am copii facute de atunci, insa nu mai am originalul.

Era normal sa lase originalul? Ce pot face acum?

Merge cu copia eu, sau imi scot la imprimanta alt act constitutiv, il am salvat si in format electronic... si il semnez iar? Si il folosesc pe acesta nou?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Alex Chiciu , Avocat 09:30, 14 Februarie 2013
Daca depunerea actului constitutiv s-a facut la ORC, atunci trebuia sa lasa actul in original.
Dar unde va sunt celelalte originale, pentru ca la infiintarea societatilor comerciale, precum si ulterior, la actualizarea lor, actul constitutiv se intocmeste in cel putin 3 exemplare (de regula 5 ex.)
PS: astazi am nevoie, de exemplu, pentru o imputernicirie la notariat, de actul constitutiv...
O imputernicire din care sa rezulte dreptul titularului de certificat calificat de a semna declaratiile fiscale pentru contribuabil, pot merge cu copia? sau sa scot la imprimanta altul si sa-l semnez? Multumesc.
Da da da, la OCR... Nu stiam ca trebuiau mai multe... deci mai pot scoate la imprimanta inca 4/5 si semna?
Sunt perfect valabile semnate de toti asociatii si stampilate pe fiecare pagina. Puteti emite cate originale doriti. Legea nu mai impune sa fie autentificate la notar sau atestate de avocat.
Eu cand am scos primul exemplar, nu am stampilat, nu puteam avea stampila pe vremea aia din moment de nu exista inca un CUI.

Sunt singurul asociat.

Deci acum pot scoate iarasi exemplare, semna si trebuie sa si stampilez.
Si atunci semnasem fiecare pagina.

Va multumesc din suflet!

Alte discuții în legătură

Statutul si actul constitutiv al ascociatiilor maneaciprian17 maneaciprian17 Buna ziua! Am o nelamurire cu privire la statutul si actul constitutiv al asociatiilor. Autentificarea acestor documente ce presupune? Este ... (vezi toată discuția)
Act constitutiv reactualizat mai trebuie parafat de avocat / jurist? Elena Goran Elena Goran am actualizat un act constitutiv si nu stiu daca registrul comertului il primeste asa cu semnaturile asociatilor si stampila firmei sau mai trebuie parafat / ... (vezi toată discuția)
Faliment ONU EMIL ONU EMIL Am cedat o firma unei alte persoane care a inregistrat-o la O.N.R.C. Daca firma dupa o perioada de timp de la preluarea de catre noua persoana intra in ... (vezi toată discuția)