avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am dreptul?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am dreptul?

Daca sunt pensionat pe caz de boala, gradul 3, cu drept de munca patru ore, am dreptul sa lucrez cele 4 ore in calitate de persoana fizica autorizata, fara sa pierd pensia ?
Cel mai recent răspuns: tudorancea , utilizator 15:45, 9 Martie 2005
Parerea mea : faptul ca beneficiezi de pensie nu afecteaza statutul de persoana fizica autorizata (PFA). PFA datoreaza impozit pentru serviciile prestate, nu alte contributii sociale. Aceste impozite se platesc la administratia financiara de care apartii. Luam exemplul contabililor autorizati care sunt si pensionari. Ei primesc pensie in continuare si presteaza servicii de PFA.
Ai dreptul pentru 4 ore pe zi, pentru ca in situatia in care depasesti acest cuantum inseamna ca ti-ai recuperat capacitatea de munca si pierzi pensia.

Mai mult de atat poti fi pus in situatia de a returna anumite indemnizatii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajat la pfa pensionar invaliditate ContSters278009 ContSters278009 Un var de-al meu deschide un chiosc alimentar ca si PFA. El locuieste in alta localitate si vrea ca eu sa fiu administratorul firmei. Eu sunt pensionar de ... (vezi toată discuția)
Contract de colaborare nicu1560 nicu1560 Daca sunt pensionat pe caz de boala si doresc sa semnez un contract de colaborare cu o anumita firma i-mi afecteaza pensia? Multumesc. (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate si intreprindere individuala anca@opensys.ro anca@opensys.ro Daca o persoana beneficiaza de o pensie de boala dar care ii acorda posibilitatea de a fi angajat 4 ore pe zi si doreste sa-si infiinteze o intreprindere ... (vezi toată discuția)