avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... O persoana fizica, fara pfa sau srl, presteaza ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

O persoana fizica, fara pfa sau srl, presteaza servicii de transport marfa cu masina personala.

Buna ziua! Se da situatia urmatoare: o persoana fizica, fara pfa sau srl, presteaza servicii de transport marfa cu masina personala. Plata serviciilor efectuate se va face pe un card. Impozitul pe venit este 10% daca nu se depaseste pragul de 12 salarii minime pe perioada de un an (12 x 2300=27600 lei) . Daca se depaseste acest prag, care sunt contributiile CAS si CASS? Sa luam ca exemplu suma de 30 000 de lei realizata intr-un an. Din ei se scad intai cei 10% si din suma ramasa (27000) se scad contributiile CAS si CASS sau care este modalitatea de calcul?
Ultima modificare: Marți, 8 Iunie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 18:49, 8 Iunie 2021
Prestarea serviciilor de transport marfa cu masina personala fara pfa sau srl si fara autorizatii, e in afara legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cas si cass pentru venituri extrasalariale in cazul pfa gabbello gabbello Buna ziua, stiu ca pentru diferite venituri extrasalariale (chirii, divindende, crypto, etc) daca se depaseste pragul de 12 salarii minime, atunci trebuie ... (vezi toată discuția)
Calcul contributii tichete de masa larisarazvan larisarazvan Buna ziua pe fluturasul de salariu este urmatoarea formula de calcul: salariu net:2000 lei, spor vechime 10%-300 lei(sa zicem) si 160 lei contravaloare ... (vezi toată discuția)
Ce taxe mai am de plata (cas,cass)? Alcarada99 Alcarada99 Buna. Am un srl, in curand voi schimba codul de activitate in consultanta. In acel moment voi renunta la contractul individual de munca si voi avea doar ... (vezi toată discuția)