Buna.
Am un srl, in curand voi schimba codul de activitate in consultanta. In acel moment voi renunta la contractul individual de munca si voi avea doar calitatea de administrator. Firma va incasa in medie din consultanta 20.000 lei lunar. Stiu ca voi avea de achitat 8% impozit dividente. De asemenea am niste nelamuriri… referitoare la ce taxe mai am de plata (cas,cass). Stiu ca e un prag minim de 27600 lei anual pentru care as plati 35% cas si cass. Dar cum se calculeaza mai exact? 35% din 27600 anual si la dividente 8% din profit? Nu se aplica 35% din tot ce am dividente nu? Daca ma poate lamuri cineva, situatia concreta, nu sunt salariat nicaieri, firma incaseaza 20.000 lei lunar din consultanta.
Multumesc
Veti avea de achitat 5% impozit pe dividente. Apoi compararea cu plafonul celor 12 salarii minime brute pe economie si aplicarea procentelor se face la venitul din dividende net pe care-l incaseaza asociatul, dupa retinerea si plata impozitului pe dividende.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.