Despre webinarii
Doar abonații premium au acces regulat la webinariile premium, realizate împreună cu specialiști de top, pe o multitudine de domenii - de la legislația muncii și fiscalitate până la cea de mediu sau GDPR.
Informațiile oferite de specialiști au o utilitate imediată și vin să rezolve probleme reale cu care orice companie se confruntă.
Buna ziua,
O persoana fizica obtine venituri din activitati independente de 20.000 lei/an la care se adauga venituri din dividende de 10.000 lei/an (ambele surse sunt fiecare sub plafonul minim de 24.960 lei). Impozitul pentru CASS este de 10% din 12480 lei ( 6 salarii minime ) sau din 24960 lei (12 salarii minime)?
Impozitul pe venitul din dividende incasate in 2019 nu va intereseaza pentru ca el e oprit si platit la stat de catre firma respectiva.
Dumneavoastra in declaratia unica pentru 2019 la partea de impozit pe venit veti trece doar veniturile si cheltuielile din activitati independente estimate a le realiza in acest an.
Separat in declaratia unica la partea de sanatate pentru 2019, daca venitul net din activitati independente estimate (adica total venit anual - total cheltueli deductibile anuale) adunat cu venitul din dividende incasate in 2019 este peste plafonul celor 12 salarii minime brute din 2019 adica 24960 lei, completati cu valoara plafonului din 2019 adica 24960 lei.
Daca cele doua adunate nu depaseste, nu trebuie sa patiti cass penru 2019 si nu completati.
Daca in declaratia unica completati pentru 2018, plafonul este de 22800 lei.
Pentru tipul de venituri din investitii, acolo unde intra si venitul din dividende nu se plateste contributie la pensie si ramane sa aplicati principiul de mai sus doar la venitul din activitati indepedente.
Plata dividende
Mihai Blajut
Buna seara,
Va deranjez cu cateva intrebari legate de subiectul dividende:
1. Daca incasez in 2020 dividende aferente anului financiar 2018, la ce plafon ... (vezi toată discuția)
Curs practic de implementare SAF-T: Ce date raportăm și cum în noile declarații cerute de ANAF
Noua declarație 406 presupune raportarea la Fisc a tuturor datelor din contabilitatea unei firme (încasările și plățile, produsele aflate în stoc, taxele plătite, înregistrările contabile etc.) într-un mod standardizat, care trebuie să respecte întocmai schema tehnică impusă de autoritatea fiscală.
Cursul practic oferit de avocatnet.ro va cartografia noul sistem SAF-T, fiind gândit ca un instrument de orientare în care vom analiza aplicat, timp de 8 ore, noul sistem de raportare, astfel încât fiecare participant să înțeleagă cum se identifică și se raportează informațiile cerute de Fisc prin declarația 406.