avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie pt cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie pt cresterea copilului

Buna ziua,am s eu o problema.sunt in an terminal la facultate,dar sunt insarcinata,facultatea nu mi a permis sa muncesc intr un loc stabil cu carte de munca,iar nasterea va fii la o luna dupa terminarea facultatii. As vrea sa stiu daca pot primi ajutorul de la stat pentru cressterea copilului.am inteles ca imediat trebuie sa intru in somaj,iar dupa aceea pt cresterea copilului ?? care sunt demersurile ??
Cel mai recent răspuns: irene6 , utilizator 17:52, 15 Februarie 2013
1. Imediat ce absolviti facultatea (chiar si fara licenta) va inregistrati la Agentia de Somaj.

2. Perioada de 60 de zile pana veti beneficia de indemnizatie de somaj si perioada cat veti primi indemnizatie de somaj (daca este cazul) sunt eligibile pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC).
Dar pana sa intru in somaj,am dreptul si la concediul post-natal (cel care este platit 100 % )
Concediul de maternitate (postnatal) este in cuantum de 85% din baza de calcul nu 100%.
Nu cred ca puteti beneficia de acest tip de concediu...
Ultima modificare: Joi, 14 Februarie 2013
Dragos Stefan, Consultant resurse umane
In calitate de studenta nu puteti beneficia de concediu de maternitate (126 de zile = sracina si lauzie = pre si postnatal).
Buna seara,
Va rog sa imi spuneti care este actuala lege a indemnizatiei de crestere copil?Pot opta pentru primul an cu 85%, iar al doilea an 1200 lei?Multumesc.

Alte discuții în legătură

Dosar indemnizatie crestere copil minuiza minuiza Buna ziua. Vreau sa depun dosarul pt indemnizatie crestere copil. Mi s-a spus de la primarie ca trebuie sa optez pt concediu de 2 ani, ca sa beneficiez de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie ccc eu1983 eu1983 Buna ziua , Va rog sa ma lamuriti daca urmatoarea afirmatie este reala, este spusa de un angajat al Serviciului Alocatii si Indemnizatii : daca optezi la ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea copilului 2012 cool123 cool123 buna ziua, cum se calculeaza indemnizatia de crestere copil in 2012 ? se pot cumula contractele de munca in cazul in care sunt doua, de exemplu? ce inseamna ... (vezi toată discuția)