avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONTROL ITM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONTROL ITM

buna ziua,ITM poate sa faca un control la firma fara sesizare?mi-e teama sa nu ma trezesc ca vin la noi la firma pt ca azi am dat un telefon sa cer niste informatii dar am dat si numele firmei,si nu vreau sa am probleme.daca totusi vin o sa spuna si numele angajatului care a sunat?
Cel mai recent răspuns: Loredana_84 , utilizator 16:35, 13 Februarie 2013
Da, se poate efectua un control de catre ITM si fara sa aveti o sesizare ...
pe ce baza?ca am solicitat o informatie?mentioneaza si numele angajatului?
In baza Legii nr.108/1999 .... nu se mentioneaza numele celui care a facut sesizarea ...

Art. 18 din Legea nr.108/1999:
Inspectorii de munca sunt obligati:
....
c)sa pastreze confidentialitatea asupra identitatii persoanei care semnaleaza nerespectarea prevederilor legale in domeniul reglementat de prezenta lege si sa nu dezvaluie angajatorului, prepusilor sai sau altor persoane faptul ca efectueaza controlul ca urmare a unei sesizari.
multumesc mult
Ma indoiesc sa vina in control pt simplul fapt ca ati solicitat o informatie. Si cand sun la Administratia Financiara si pun diferse intrebari, mi se solicita numele societatii, dar din acest motiv nu au venit in control. Cred ca e o procedura de lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comunicarea numelui persoanei care a facut o petitie olivia stoicescu olivia stoicescu La institutia la care lucrez s-a depus o petitie(cu respectarea normelor legale) ,in care se sesiza activitatea si conditiile mizerabile in care lucreaza o ... (vezi toată discuția)
Întrebare. Anemary10 Anemary10 Persoana căreia i s a făcut sesizare si este chemata mâine la Itm Constata, pt ca au găsit o fara actele necesare, nu este interesata sa își rezolve ... (vezi toată discuția)
Reclamatie itm mariusastra mariusastra Buna ziua as dori sa aflu daca fac o reclamatie la itm la firma la care lucrez cei de la itm sunt obligati sa mi pastreze confidentialitate reclamatiei ? ... (vezi toată discuția)