avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... constructie pe terenul statului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

constructie pe terenul statului

Buna ziua
In urma verificarii prin metoda orto-foto-plan a reiesit ca detin un capat de teren in excedent fata de suprafat din CF. Mentionez ca pe acest teren se afla o parte din casa mea. Limita de proprietate langa care se afla casa in cauza a fost stabilita de statul roman in urma unei exproprieri facute in anul 1972 - amplasandu-se un gard.
Pot in acest caz sa solicit pentru portiunea excedentara - uzucapiune- deoarece este in proprietate din anul 1938, iar in anul 1972 a fost expropriat, iar casa a fost construita in anul 2002.
Va multumesc

Alte discuții în legătură

Fisa imobilului lipseste din documentatia de expropriere Tiberiu Lazar Tiberiu Lazar Va rog sa-mi spuneti ce informati necesare reconstituirii dreptului asupra unei proprietati,conf. legii 10 / 2001, s-ar fi gasit in fisa imobilului ? Ma ... (vezi toată discuția)
Problema delimitare hotar Rmy17 Rmy17 Buna ziua, am cumparat un teren cu o casa veche de vreo 60 de ani din chirpic.La cumparare vanzatorii mi-au prezentat cadastrul care arata terenul ca avand ... (vezi toată discuția)
Amplasarea casei afrigioi afrigioi vreau sa imi construiesc o casa in curtea parintilor - lungimea acesteia este de 90 m si latimea de 17 m la poarta si 9 m in capatul opus. La intrarea in curte ... (vezi toată discuția)