avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... amplasarea casei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

amplasarea casei

vreau sa imi construiesc o casa in curtea parintilor - lungimea acesteia este de 90 m si latimea de 17 m la poarta si 9 m in capatul opus. La intrarea in curte se afla doua case, eu vreau sa construiesc in spatele curtii - unde nu exista iesire la o alta strada si mi s-a spus ca nu mi se da autorizatie de construire - cum o rezolv??????
Cel mai recent răspuns: Lulica , utilizator 16:10, 7 Mai 2008
Daca terenul este propietatea parintilor cel mai bine ar fi sa va faca un act de vanzare-cumparare pentru portiunea pe care se va afla casa si pentru un drum de acces catre aceasta portiune.
Daca parintii nu doresc sa va vanda terenul atunci va trebui sa construiti cu acordul lor; emiterea autorizatiei de constructie depinde de suprafata pe care o ocupa celelalte 2 case, de planul zonei, de configuratia terenului, etc.
Ar fi bine sa solicitati un certificat de urbanism de la Primarie (de unde va reiesi POT-ul) si sa cereti sfatul unui arhitect.

Din punct de vedere legal si pentru evitarea batailor de cap ulterioare este bine sa deveniti propietarul terenului pe care se va construiti casa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu mi se elibereaza certificat de urbanism Pop D Pop D Buna ziua! Mentionez faptul ca in data de 18.12.2017 am depus la primarie documentatia pt eliberarea unui CU pt o casa p+m. Accesul la parcela care are 576 m2 ... (vezi toată discuția)
Caut un teren care să se încadreze în bugetul meu dar ce am găsit e teren agricol, însă într-o zonă în continuă dezvoltare. ce părere aveți, se poate construi? Andreea cip Andreea cip Buna seara..caut urgent un spatiu sa incep o casa si am gasit..pentru bugetul meu..dar am citit pe net si se poate sa nu pot construi..terenul este ... (vezi toată discuția)
Constructie de casa daniela.ilea daniela.ilea Daca stie cineva legea constructiilor ,poate ma ajuta si pe mine.Am mostenit un teren pe care trebuie sa-l impart cu cineva X .Terenul este lat de 19 m si lung ... (vezi toată discuția)