asa am inteles ca se numeste. voiam sa trimit o adresa fostei firme la care am lucrat prin care sa o somez sa imi plateasca salarulcompensatoriu datorat si in caz contrar ca o dau in judecata si cer si penalitati.ceva de genul, nu stiu foarte bine. exista vreun formular pentru asa ceva? sau puteti sa-mi spuneti cum sa scriu? multumesc.
Este recomandabil sa faceti notificarea prin executor judecatoresc, iar el va sti cum sa redacteze. Daca nu, trebuie macar sa obtineti numar de inregistrare sau sa o trimiteti prin posta cu confirmare de primire.
Daca face precizarea ca este vorba despre salariu compensatoriu, consider ca a aveut loc o concediere pentru motive care nu tin de persoana salariatului (de exemplu, art.65 alin.1 C.mun., art.56 lit.j C.mun. etc.)
Daca incetarea contractului dvs de munca a avut loc in baza art.55 lit.b sau prin demisie, angajtorul nu este obligat sa va acorde salariu compensatoriu.
Prin notificare, ii solicitati angajatorului ca in termen de .... zile sa va achite salariu compensaztoriu, acordat in baza ...., intrucat incetarea raporturilor de munca a avut loc pentru motive care nu tin de persoana salariatului.