avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Reclamatie impotriva unei scoli de soferi
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Reclamatie impotriva unei scoli de soferi

As dori sa stiu care este institutia care verifica corectitudinea modului de desfasurare a activitatilor specifice scolilor de soferi (de exemplu din punct de vedere al modului in care isi pregatesc cursantii pentru proba practica pentru examenul pentru permisul auto). Pot fi facute reclamatii la protectia consumatorului in aceasta speta?
Cel mai recent răspuns: jacquelline , utilizator 19:11, 13 Februarie 2013
scolile de soferi pot fi controlate de Autoritatea Rutiera Romana sau Brigada de Politie Rutiera din punct de vedere al respectarii legislatiei rutiere si se poate face o sesizare si la ANPC intrucat relatia cursant-scoala de soferi este o relatie contractuala intre o persoana fizica si o persoana juridica.
Speta concreta este urmatarea: prietena mea a picat de 6 ori examenul la proba practica de obtinere a permisului auto. Dupa terminarea cursurilor (la care nu a invatat nimic) a mai facut cateva sedinte suplimentare, cu acelasi instructor, in speranta ca totusi va invata ceva, dar totul a fost in zadar. In cele din urma a apelat la un alt instructor si, practic a fost nevoita sa reia scoala de la inceput. Ce probe concrete are prietena mea impotriva primului instructor (in cererea catre ANPC am vazut ca se cer niste probe)?

[Editat - pct. 2.6. din Regulament: Poti apela la functia de citare dintr-un mesaj anterior al altui utilizator cu conditia ca acest citat sa nu se afle pe aceeasi pagina si sa fie doar fragmentul la care te referi. Te rugam sa nu exagerezi cu citarea intregului mesaj daca nu e necesar.]
Ultima modificare: Miercuri, 13 Februarie 2013
Ares-3, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere scoala de soferi ContSters308212 ContSters308212 Nu stiu daca s-au mai postat intrebarile aceastea ,da va rog sa-mi raspundeti: Care-i institutii pot reclama scoala de soferi la care m-am inscris, ... (vezi toată discuția)
Obligatii instructor auto GFAdr. GFAdr. Buna ziua ! Am inceput sa fac scoala de soferi in luna mai.. Instructorul meu auto nu m-a mai chemat la o ora practica de o luna si ceva, iar ore pentru a face ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate carburant scoala de soferi alexeradu alexeradu O scoala de soferi are contracte incheiate cu instructori autorizati pentru instruirea practica a elevilor, prin care se obliga sa asigure ... (vezi toată discuția)