avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... imprumut bani fara nici un act.
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

imprumut bani fara nici un act.

buna seara.in urma cu 5 ani am imprumutat o persoana cu suma de 12000 iar acum persoana respectiva nu mai recunoaste ca i-as fi dat vre-un banut.nu exista nici o hartie incheata intre noi.nici martori nu exista care sa fi vazut cum am dat bani.exista numai martori care pot zice ca persoana respectiva a recunoscut ca are sa-mi dea bani.ce pot face ca sa imi recuperez bani?pot merge in instanta? am vre-o sansa imi a recupera banutii?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:27, 20 Februarie 2013
Nicio sansa, odata ca nu aveti acte- dovezi scrise, apoi dreptul dvs la actiune s-a prescris daca aiu trecut 3 ani de la data cand trebuia sa ii inapoieze.
Cam greu de recuperat. Fara un act greu de dovedit. Poate va este de folos acei martori care l-au auzit pe cel care va este dator ca va este dator,dar stiti cum e in ziua de azi....martori poate sa aduca si el,niste martori mincinosi.
Da, s-a terminat cu sansa de a obtine banii prin instanta.
Insistati sa va plateasca datoria sau macar o parte din ea ca sa reduceti cat se poate paguba.
Puteti incerca si o plangere penala ca sa il speriati.
in concluzie ar trebui uitata acea datorie? termenul de inapoiere nu a trecut. am vrut sa ajut persoana respectiva asa ca ne-am inteles ca poate sa-mi inapoieze lunar cat poate 100-150lei.dar nu am vazut nici 10 bani.
plangerea penala ar fi doar ca sa il sperii? nu poate avea nici un rezultat?

Alte discuții în legătură

Recuperare banii imprumutati youngrebell youngrebell Buna ziua ! Acum 2 ani de zile am imprumutat un prieten cu 3450 euro si 8100 lei ca sa-si cumpere o masina si sa faca taximetrie si ne-am inteles ca sa-mi ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorie Kempes48 Kempes48 Bună ziua. Am mare nevoie de un sfat. Acum aproape 4 ani în septembrie 2013 am împrumutat un fost coleg de serviciu cu suma de 1000 de euro. La momentul ... (vezi toată discuția)
Intrebare sunshine83 sunshine83 Buna dimineatza, Am o nelamurire: in cadrul unui proces de recuperare a unei sume de bani, se poate cere instantei sa admita proba cu telefonul ?( adica au ... (vezi toată discuția)