avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intrebare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intrebare

Buna dimineatza,

Am o nelamurire: in cadrul unui proces de recuperare a unei sume de bani, se poate cere instantei sa admita proba cu telefonul ?( adica au fost mai multe discutii cu persoana care nu mai vrea sa recunoasca intelegerea, pe reteaua Vodafone)
Cum anume se poate sa am acces la convorbirile telefonice ale Vodafone ?( ce trebuie facut ?)
In cazul in care s-ar putea obtine convorbirile ce importanta ar avea pentru proces?
(In una din convorbiri zicea ca dc nu am facut un act inainte sa dau banii, acum nu mai pot sa am nici o pretentie)
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 21:50, 10 Octombrie 2010
proba cu telefonul nu prea 'tine", intrucat e nevoie de aprobare speciala pentru a telefoanele sa poata fi interceptate. Pana la proba contrara, neplata unei datorii tine de domeniul dreptului civil ( sau comercial, functie de relatia partilor) si cel care pretinde ceva in fata instantei trebuie sa si dovedeasca, adica, mai pe inteles, dvs. trebuie sa demonstrati, in limite legale, ca persoana pe care ati actionat-o in judecata va datoreazaq suma x de bani. Ideal ar fi fost ca sa aveti inscrisuri ( contracte, act notarial, etc.) precum ca ati dat persoanei respective pretinsa suma de bani pe care acum, aceasta nu o mai recunoaste.
Daca probele in discutie nu au fost depuse o data cu actiunea,greu sa determinati instanta sa admita ulterior prezentarea acestora
Accesul la convorbirile telefonice se face ,numai la solicitarea autoritatilor abilitate,
si reprezinta dovada
dar vodafone inregistreaza toate convorbirile? suntem la inceput, procedura noastra nu zice nimic de proba cu inregistrari telefonice. e cumva la latitudinea judecatorului ce va permite sa depui si ce mare relevanta vor avea.
eu as recomanda altceva: suna persoana, pune-o pe speaker si stai cu cineva pe aproape. si gata, ai un martor! acuma trebuie sa ai grija sa spuna si persoana de la capatul firului ceva relevant- adica sa recunoasca suma, in primul rand.
trainee a scris:

dar vodafone inregistreaza toate convorbirile?

Toate convorbirile telefonice ,sunt inregistrate si pastrate o perioada de timp legal prevazuta
suna persoana,pune-o pe speaker si stai cu cineva pe aproape si gata ai un martor

Legal ,instanta nu poate sa admita astfel de proba cu martor
Am un inscris in care este recunoscuta suma imprumutata si in care se obliga sa o inapoieze.
Inscrisul este depus la dosar in instanta.
Problema este ca inscrisul l-am facut la un an dupa ce am dat banii :(.
L-am facut cu foarte mare greutate deoarece nu mai vroia sa recunoasca in scris nimic. :(
Marea problema este ca am lasat un loc liber in privinta datei, ca sa o stabilim impreuna. Si a stabilit data de returnare ca fiind 2015... Tin sa precizez ca banii i-am dat in 2008 iar inscrisul l-am facut in 2009, cu mult efort.
Dar data...2015, .Nu am fost de acord cu data , am avut o cearta...Dar nu vroia sa recunoasca in scris imprumutul decat cu data de inapoiere 2015.
De aceea am nevoie de proba cu telefoanele, pentru a demonstra instantei cat de greu a fost sa pun mana pe act....Si de asemenea in convorbiri reiese clar ca trebuia sa imi inapoieze bani demult...
Deci in concluzie, ce anume se poate face?
Care ar fi cea mai buna solutie?

Alte discuții în legătură

Mester insistent claus_2000 claus_2000 Am luat un mester fara act semnat sa repare apartamentul, ne-am inteles la o suma. Nu a respectat termenul lucrarii (a intarziat o luna) si intr-o zi a venit ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea convorbirii fara consimtamant si utilizarea acesteia in cazul unei acuzatii ? MirceaIulian MirceaIulian Buna ziua ! As vrea sa ma ajutati cu urmatoarea problema. Sunt intr-o situatie care nu depinde de mine (nu se poate dovedi acest lucru) dar ar putea fi ... (vezi toată discuția)
Abuz de incredere alexandra7712 alexandra7712 Acum un an am imprumutat o suma de bani unei persoane,cu intelegerea ca peste o luna sa-i primesc inapoi.Persoana refuza sa-mi inapoieze banii.Intentionez s-o ... (vezi toată discuția)