avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale INFO: ACTE FIRMA
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

INFO: ACTE FIRMA

Buna ziua, sunt nou pe acest forum si caut informatii.
Am infiintat o firma si sunt asociat unic si administrator totodata! Persoana care m-a "sponsorizat" sa spun asa doreste ca ea sa pastreze actele si stampila, acum intrebarea mea este ce rau imi poate produce mie o persoana straina daca este in posesia actelor si a stampilelor?
Totul se face in prezenta mea cu dreptul meu de semnatura sau se pot face "magarii" si fara mine?
Ce risc sa patesc?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: cristisimplu , utilizator 19:58, 14 Februarie 2013
Este dubioasa si situatia dvs. si cerinta sponsorului.
Sponsorul nu poate face multe lucruri legale cu actele si stampila, dar acestea il pot ajuta in unele ne-legale. Adica sa faca diverse acte in numele firmei, creand aparenta ca are cine stie ce calitate in firma. Apoi, dvs. veti ramane sa descurcati problemele si sa platii oalelel sparte.

Pe de alta parte, sponsorul care crede ca, avand stampila si actele, are vreun control real asupra ce se intampla in firma, este naiv. Sau are alta intentie decat controlulul.
Administratorul poate oricand sa obtina alte acte (declarandu-le pierdute pe primele) si sa isi faca o mie de stampile.

p.s. Sper ca stiti bine ce faceti si in ce relatii de afaceri v-ati bagat.
Nu acceptati asa ceva sub nicio forma...
multumesc amandurora pentru sfaturi!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stampila la contabil Garname Garname DE CE CONTABILUL DORESTE O STAMPILA LA EL??? CE VREA SA FACA EL CU STAMPILA FIRMEI MELE? Daca am apelat la o firma de contabilitate si semnez un contract de ... (vezi toată discuția)
Pe cine sesizez in privinta unui functionar public care lucreaza la negru? todo1975 todo1975 Buna ziua. As dori sa stiu si eu, cui instante trebuie sa ma adresez privind munca la negru a unui functionar public care este angajat in cadrul AFPM [Editat]. ... (vezi toată discuția)
Fals si uz de fals gonshu gonshu Buna ziua, As dori sa imi raspundeti la o situatie prin care din nefericre trec in zilele acestea. Sunt angajat la o companie de telecomunicatii care ofera pe ... (vezi toată discuția)