avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 357 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... intoarcere din concediu crestere copil- angajatorul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

intoarcere din concediu crestere copil- angajatorul refuza cererea

Buna ziua,
Ma aflu intr-o situatie delicata si nu stiu cum e bine sa procedez. Sunt in concediu crestere copil de pana la un an si de curand am facut cerere la locul de munca pentru renceperea activitatii cu data de 18.03.2013. Copilul este nascut pe data de 29.04.2012. Am priimit informatie ca cererea facuta de mine este respinsa de catre director deoarece el doreste sa ma intorc la serviciu exact cand face copilul 1 an, lucru care nu se poate, deoarece conform noilor legi celalalt parinte trebuie sa stea cel putin o luna in crestere copil sau in cazul in care refuza luna aceea se sisiteaza si nici eu nu pot sta.Eu impreuna cu sotul meu am hotarat sa nu stea acea luna acasa, dar eu nu pot sta luna lui si din acest motiv am hotarat sa ma intorc la serviciu mai devreme cu 10 zile(daca nu pot sta luna tatalui cu copilul am facut cererea pe 18.03.2013) pentru a beneficia si de stimulentul acordat de stat.
Va rog sa-mi spuneti ce pot face fata de angajator pentru ca intr-un fel el ma priveaza de acel stimulent si plus ca eu nu vreau sa imi iau o luna concediu fara plata pentru ca nu ma avantajeaza.
Va rog sa-mi spune-ti daca legea este de partea mamicilor si eu pot sa ma intorc la serviciuexact cu data care am precizat sau macar sa pot face o noua cerere dar cu data de 28.03.2013, repet pentru a putea beneficia si de stimulent.

Va multumesc anticipat si astept un raspuns cat se poate de repede
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:54, 14 Februarie 2013
Va trebui ca la momentul primirii raspunsului (oficial ci nu din auzite) la solicitarea Dvs, sa analizati inca odata situatia si sa decideti. Daca raspunsul oficial este unul care nu va multumeste, puteti incerca obtinerea unei audiente in vederea expunerii problemelor Dvs. Daca in urma acesteia, nu se ajunge la o solutionare amiabila, va urma formularea unei actiuni in instanta, in masura in care considerati ca drepturile va sunt incalcate.
Cel mai probabil angajatorul are o persoana cu contract pe perioada determinata angajata in locul dvs. Si cel mai probabil nu doreste sa plateasca 2 oameni 1 luna, daca dvs. va intoarceti mai devreme. Ar trebui sa discutati fata in fata cu angajatorul pentru a va expune problema.
florentina_voicu

1. Art.10 (7) La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei. - Legea nr.202/2002.

Asadar, la terminarea CCC aveti dreptul sa va intoarceti la munca pe postul detinut inainte de intrarea in CCC sau pe un post echivalent cu acela.

2. La revenirea din CCC, angajatorul este obligat sa va reprimeasca inapoi la ;ocul de munca.
Nu este vorba ca nu ma primesc ci ei vor exact cu data nasterii copilului sau cel tarziu 30.03.2013, dar acest lucru ma priveaza de acordarea stimulentului, si nu stiu cum sa procedez legal pentru ca doresc acordarea acelui stimulent de catre stat
Este acelasi lucru ... sunt aplicabile prevederile de mai sus indiferent cand reveniti din CCC .. refuzul acestuia trebuie sa aiba o motivatie ... dvs aveti posibilitatea sa sesizati Inspectia Muncii si/sau sa promovati o actiune in instanta.
Depuneti o cerere in acest la angajator ... luati numar de inregistrare ...

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de somaj dupa ccc? logikman logikman buna seara.as vrea sa imi spuna si mie cineva dak am dreptul la somaj dupa terminarea concediului de crestere a copilului asta in cazul in care seful a angajat ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea la munca din concediu crestere copil Andreea Bianca Andreea Bianca Buna ziua! Firma la care sunt angajata isi incheie contractul la punctul de lucru si ma chemat sa mi dea un preaviz prin care ma anunta de concedierea ... (vezi toată discuția)
Cerere catre angajator de acordare cÎc roromulus roromulus Buna seara! Va rog sa ma lamuriti: in 25 08 2018 fetita mea are 1an 10luni si azi 05 07 2018 am informat angajatorul ca din 27 08 2018 ma intorc la serviciu. ... (vezi toată discuția)