avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 203 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... intoarcere din concediu crestere copil- angajatorul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

intoarcere din concediu crestere copil- angajatorul refuza cererea

Buna ziua,
Ma aflu intr-o situatie delicata si nu stiu cum e bine sa procedez. Sunt in concediu crestere copil de pana la un an si de curand am facut cerere la locul de munca pentru renceperea activitatii cu data de 18.03.2013. Copilul este nascut pe data de 29.04.2012. Am priimit informatie ca cererea facuta de mine este respinsa de catre director deoarece el doreste sa ma intorc la serviciu exact cand face copilul 1 an, lucru care nu se poate, deoarece conform noilor legi celalalt parinte trebuie sa stea cel putin o luna in crestere copil sau in cazul in care refuza luna aceea se sisiteaza si nici eu nu pot sta.Eu impreuna cu sotul meu am hotarat sa nu stea acea luna acasa, dar eu nu pot sta luna lui si din acest motiv am hotarat sa ma intorc la serviciu mai devreme cu 10 zile(daca nu pot sta luna tatalui cu copilul am facut cererea pe 18.03.2013) pentru a beneficia si de stimulentul acordat de stat.
Va rog sa-mi spuneti ce pot face fata de angajator pentru ca intr-un fel el ma priveaza de acel stimulent si plus ca eu nu vreau sa imi iau o luna concediu fara plata pentru ca nu ma avantajeaza.
Va rog sa-mi spune-ti daca legea este de partea mamicilor si eu pot sa ma intorc la serviciuexact cu data care am precizat sau macar sa pot face o noua cerere dar cu data de 28.03.2013, repet pentru a putea beneficia si de stimulent.

Va multumesc anticipat si astept un raspuns cat se poate de repede
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:54, 14 Februarie 2013
Spuneti ca daca el ma priveaza de acest drept desi eu sunt binevoitoare si vreau sa ma intorc la serviciu, pot sa dau institutia in judecata?
Multumesc
Da, in acea situatie, puteti promova o actiune de judecata ...
am fost la locul de munca si mi s-a comunicat oficial ca pot sa ma intorc la munca cu data de 30.03.2013 deci ei ma priveaza de dreptul de a lua stimulent deoarece s-au legat de faptul ca, conform OUG 111/2010 art 25 alin 2 b si 3, spune ca daca ei imi dau dreptul la stimulent trebuie sa ma tina obligat fortat un an si jumatate, altfel decat 6 luni, pentru ca ei spun ca nu se stie viitorul firmei intr-un an de zile. In situatia precizata mai pot promova o actiune de judecata?

Multumesc
Oficial inseamna ca aveti un document scris din partea lor ... si in acest caz puteti actiona in instanta , insa va trebui sa dovediti ca vi s-a refuzat revenirea la locul de munca ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de somaj dupa ccc? logikman logikman buna seara.as vrea sa imi spuna si mie cineva dak am dreptul la somaj dupa terminarea concediului de crestere a copilului asta in cazul in care seful a angajat ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea la munca din concediu crestere copil Andreea Bianca Andreea Bianca Buna ziua! Firma la care sunt angajata isi incheie contractul la punctul de lucru si ma chemat sa mi dea un preaviz prin care ma anunta de concedierea ... (vezi toată discuția)
Cerere catre angajator de acordare cÎc roromulus roromulus Buna seara! Va rog sa ma lamuriti: in 25 08 2018 fetita mea are 1an 10luni si azi 05 07 2018 am informat angajatorul ca din 27 08 2018 ma intorc la serviciu. ... (vezi toată discuția)