avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... lovire sau alte violente
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

lovire sau alte violente

buna ziua.as vrea dak puteti sa ma mai linistiti si pe mine.in urma cu un am am avut o altercatie cu o persoana in afara tari.intr.o searea dupa cateva pahare respectivul a inceput sa ma agreseze verbai si fizic dupa care a inceput o rafuiala si a inceput sa ma bata eu.la un moment eu am luat un cutit si iam zis sa se potoleasca si a incercat sa ma loveasca cu piciorul eu am pus mana sa ma apar si avand in mana cutitul la lovit in picior.a facut plangere la politie si acum sunt cercetat.si acum am aflat ca instanta nustiu ce a mai cerut.ce patesc e vorba de inchisoare?el are 11 zile ingrijire asa iau dat italieni ajutatima cu un ras va rog
Cel mai recent răspuns: costy_sav , utilizator 11:13, 15 Februarie 2013
Sunteti cercetat pentru:

ART. 180
Lovirea sau alte violenţe
Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.
Faptele prevăzute la alin. 1 săvârşite asupra membrilor familiei se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la un an sau cu amendă.
Lovirea sau actele de violenţă care au pricinuit o vătămare ce necesită pentru vindecare îngrijiri medicale de cel mult 20 de zile se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
Faptele prevăzute la alin. 2 săvârşite asupra membrilor familiei se pedepsesc cu închisoare de la unu la 2 ani sau cu amendă.
Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate. În cazul faptelor prevăzute la alin. 1^1 şi 2^1 acţiunea penală se pune în mişcare şi din oficiu.
Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală, producându-şi efectele şi în cazul în care acţiunea penală a fost pusă în mişcare din oficiu

Daca nu va impacati si nu aveti cazier, veti primi probabil o amenda penala sau o pedeapsa mica cu suspendare.
Ar trebui sa contactati un avocat local care sa va sfatuiasca.
@avluci:inteleg ca in Italia s-a intamplat.
Ultima modificare: Joi, 14 Februarie 2013
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Mea culpa.

Atunci va fi cercetat conform Codului penal italian:

Art. 582.
Lesione personale.

Chiunque cagiona ad alcuno una lesione personale, dalla quale deriva una malattia nel corpo o nella mente, è punito con la reclusione da tre mesi a tre anni.
Se la malattia ha una durata non superiore ai venti giorni e non concorre alcuna delle circostanze aggravanti previste negli articoli 583 e 585, ad eccezione di quelle indicate nel numero 1 e nell'ultima parte dell'articolo 577, il delitto è punibile a querela della persona offesa.

Art. 583.
Circostanze aggravanti.

La lesione personale è grave e si applica la reclusione da tre a sette anni:
1) se dal fatto deriva una malattia che metta in pericolo la vita della persona offesa, ovvero una malattia o un'incapacità di attendere alle ordinarie occupazioni per un tempo superiore ai quaranta giorni;
2) se il fatto produce l'indebolimento permanente di un senso o di un organo;
[3) se la persona offesa è una donna incinta e dal fatto deriva l'acceleramento del parto.] (1)
La lesione personale è gravissima, e si applica la reclusione da sei a dodici anni, se dal fatto deriva:
1) una malattia certamente o probabilmente insanabile;
2) la perdita di un senso;
3) la perdita di un arto, o una mutilazione che renda l'arto inservibile, ovvero la perdita dell'uso di un organo o della capacità di procreare, ovvero una permanente e grave difficoltà della favella;
4) la deformazione, ovvero lo sfregio permanente del viso
Ultima modificare: Joi, 14 Februarie 2013
Avocat Lăzăruţiu Lucian, Avocat
da in italia sa intamplat dar in rom a facut plangere ma sunat de la pol si miau zis ca tre sa mai dau o declaratie ca instanta sa nu sti cum a zis.nu am antecedente si cu persoana nu mam mai intalnit ea este tot in italia acum ce ma sfatuiti sa fac?va rog

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar ,amenda..sau mai rau? blondaiulia blondaiulia buna.va rog din suflet AJUTATI MA cu un sfat sunt Disperat!lucrez de2ani in italia la acelasi post ca badanta!batrana s a imbolnavit si a fost dusa la ... (vezi toată discuția)
Infractiuni la legea circulatiei bogdanachim bogdanachim buna ziua.am facut prostia de a circula in italia cu autocamionul avind o alcolemie de 1,9 in aerul expirat,am inteles ca legea din italia pedepseste cu ... (vezi toată discuția)
Modalitati de dobindirea a cetateniei italiane a copilului in virsta de 9 ani nascut pe teritoriul italiei gigi76bigi gigi76bigi Dobindirea cetateniei Italiane a copilului in virsta de 9 ani nascut in Italia cu parinti Romani rezidenti de 12 ani in Italia. As dori sa stiu daca in urma ... (vezi toată discuția)