avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... infractiuni la legea circulatiei
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

infractiuni la legea circulatiei

buna ziua.am facut prostia de a circula in italia cu autocamionul avind o alcolemie de 1,9 in aerul expirat,am inteles ca legea din italia pedepseste cu inchisoare aceasta fapta.daca sentinta data de statul italian va fi cu privare de libertate se va pune in ap licare in romania?sau doar pe teritoriul tarii unde am savirsit infractiunea?cum pot sa aflu ce masuri s-au luat impotriva mea?VA MULTUMESC ANTICIPAT.
Cel mai recent răspuns: boby.stan , utilizator 09:48, 12 Aprilie 2011
discutati cu avocatul italian care va reprezinta, ar trebui sa existe un avocat din oficiu. incercati intai cu informatii de la politia care v-a intocmit primele acte de procedura - adica cei care v-au gasit baut la volan. ei va pot spune ce instanta este competenta si ce nr are dosarul dvs.
inchisoarea se executa in Italia insa la cererea condamnatului se poate transfera executarea pedepsei intr-o inchisoare romaneasca.

va multumesc,a-ti putea sa-mi spuneti daca exista posibilitatea ca autoritatile italiene sa emita un mandat european care sa fie pus in aplicare de catre autoritatile romame?
da, exista aceasta posibilitate. in cazul in care s-a emis mandatul veti afla la granita romana. veti fi retinut imediat, in masura in care mandatul este adus la cunostinta politiei de frontiera.
eu sunt in tara,pot fi luat de acasa fara sa fiu instiintat de hotarirea luata impotriva mea?nu am posibilitatea de a merge in italia sa ma interesez unde e dosarul,cind se va judeca si care va fi hotarirea luata.Va multumesc.
Daca in baza legii penale italiene judecata este legala atunci vor emite mandatul de arestare. In penal se poate judeca si on lipsa daca se considera ca v-ati sustras procedurilor penale.

Alte discuții în legătură

Modalitati de dobindirea a cetateniei italiane a copilului in virsta de 9 ani nascut pe teritoriul italiei gigi76bigi gigi76bigi Dobindirea cetateniei Italiane a copilului in virsta de 9 ani nascut in Italia cu parinti Romani rezidenti de 12 ani in Italia. As dori sa stiu daca in urma ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutor urgent ! Alinvornicu Alinvornicu Buna ziua ,acum 2 luni mi sa ridicat permisul pentru 4 luni de zile in Italia ,acum sunt in Romania și am primit de la posta o citatie că am plic din Italia ... (vezi toată discuția)
Salut - anulare permis in strainatate andrei-andreiul andrei-andreiul am si eu o intrebare ca nu am fost lamurit ...mi sa anulat permisul de conducere pentru consum de alcool pe o perioada de 3 ani in afara romaniei eu fiind ... (vezi toată discuția)