avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... infractiuni la legea circulatiei
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

infractiuni la legea circulatiei

buna ziua.am facut prostia de a circula in italia cu autocamionul avind o alcolemie de 1,9 in aerul expirat,am inteles ca legea din italia pedepseste cu inchisoare aceasta fapta.daca sentinta data de statul italian va fi cu privare de libertate se va pune in ap licare in romania?sau doar pe teritoriul tarii unde am savirsit infractiunea?cum pot sa aflu ce masuri s-au luat impotriva mea?VA MULTUMESC ANTICIPAT.
Cel mai recent răspuns: boby.stan , utilizator 09:48, 12 Aprilie 2011
Linistit, nu va aresteaza nimeni. Art.186, alin. 2, lit. c, din Decretul Legislativ N. 285 del 30/04/1992, din Codul rutier italian spune asa: con l'ammenda da euro 1.500,00 a euro 6.000,00, l'arresto (14) da sei mesi ad un anno, qualora sia stato accertato un valore corrispondente ad un tasso alcolemico superiore a 1,5 grammi per litro (g/l). All'accertamento del reato consegue in ogni caso la sanzione amministrativa accessoria della sospensione della patente di guida da uno a due anni. Se il veicolo appartiene a persona estranea al reato, la durata della sospensione della patente di guida è raddoppiata. La patente di guida è sempre revocata, ai sensi del capo II, sezione II, del titolo VI, in caso di recidiva nel biennio. Con la sentenza di condanna ovvero di applicazione della pena su richiesta delle parti, anche se è stata applicata la sospensione condizionale della pena, è sempre disposta la confisca del veicolo con il quale è stato commesso il reato, salvo che il veicolo stesso appartenga a persona estranea al reato. Ai fini del sequestro si applicano le disposizioni di cui all'articolo 224-ter. (3) (10)
In esenta, legea spune ca oricarei persoane in urma testarii, i se atribuie o valoare mai mare de 1,5 g/l, este predispus unei amenzi intre 1500 si 6000 de euro, este pasibil de pedeapsa cu inchisoarea intre 6 luni si 1 an, iar ca sanctiune administrativa accesorie, suspendarea permisului intre 1 an si 2 ani. Daca vehiculul apartine altei persoane, neimplicata in cauza de fata, perioada de suspendare se dubleaza. Se va retrage permisul de conducere daca in urmatorii 2 ani se repeta infractiunea. Cam asta este esential pentru dvs. din codul lor.
Ideea este ca Statul Italian nu va trimite in judecata daca nu aveti antecedente pe teritoriul lor. Despre amenda nu cred, in cel mai rau caz veti primi minimul. Problemele pot incepe dupa ce Prefectura din raza localitatii unde ati fost depistat, va transmite, in baza Conventiei europene cu privire la efectele internationale ale interzicerii exercitarii dreptului de a conduce un vehicul cu motor
Bruxelles, 3 iunie 1976, Politiei Romane, descrierea faptelor intamplate pe teritoriul lor. Astfel, art. 115 din OUG 195/2002 sune asa:
(1) Suspendarea exercitarii dreptului de a conduce sau anularea permisului de conducere se dispune de catre politia rutiera din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane si in cazul in care impotriva titularului acestuia s-a hotarat o astfel de masura de catre o autoritate straina competenta pentru o fapta savarsita pe teritoriul altui stat, in conditiile stabilite prin Conventia europeana cu privire la efectele internationale ale interzicerii exercitarii dreptului de a conduce un vehicul cu motor, adoptata la Bruxelles la 3 iunie 1976, ratificata de Romania prin Legea nr.126/1997.
(2) Hotararea asupra suspendarii exercitarii dreptului de a conduce un vehicul sau a anularii permisului de conducere se comunica titularului de catre politia rutiera care a dispus masura.
a trecut o luna jumate si nici o instiintare nu am primit,care ar putea fi problemele c ind va fi instiintata pol romana?ce masuri se pot lua? va multumesc anticipat.ar fi mai intelept din partea mea sa nu conduc in acest timp chiar daca nu figurez la serviciul permise ca fiind retinut?
Ultima modificare: Luni, 31 Ianuarie 2011
bogdanachim, utilizator
puteti sa-mi spuneti daca voi fi judecat si in romania cf legilor de aici sau doar in italia cf legilor de acolo? va multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modalitati de dobindirea a cetateniei italiane a copilului in virsta de 9 ani nascut pe teritoriul italiei gigi76bigi gigi76bigi Dobindirea cetateniei Italiane a copilului in virsta de 9 ani nascut in Italia cu parinti Romani rezidenti de 12 ani in Italia. As dori sa stiu daca in urma ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutor urgent ! Alinvornicu Alinvornicu Buna ziua ,acum 2 luni mi sa ridicat permisul pentru 4 luni de zile in Italia ,acum sunt in Romania și am primit de la posta o citatie că am plic din Italia ... (vezi toată discuția)
Salut - anulare permis in strainatate andrei-andreiul andrei-andreiul am si eu o intrebare ca nu am fost lamurit ...mi sa anulat permisul de conducere pentru consum de alcool pe o perioada de 3 ani in afara romaniei eu fiind ... (vezi toată discuția)