avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Va rog ajutor urgent !
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Va rog ajutor urgent !

Buna ziua ,acum 2 luni mi sa ridicat permisul pentru 4 luni de zile in Italia ,acum sunt in Romania și am primit de la posta o citatie că am plic din Italia ,momentan nu știu ce este cu exactitate dar mă gândesc că este permisul ,daca este permisul pot conduce aici în tara in Romania sau trebuie să aștept până trec cele 4 luni chit că ridicarea permisului a fost în Italia ?va rog sa mă ajutați .
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 09:41, 24 Aprilie 2023
Nu cred ca e permisul de conducere, mergeți și luați plicul și reveniți cu și pentru lămuriri.
Asta pe luni ,va anunt,dar eu am platit ,nu am nicio amenda nimic acum rămâne de văzut ,va multumesc

latka a scris:

Nu cred ca e permisul de conducere, mergeți și luați plicul și reveniți cu și pentru lămuriri.

Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Aprilie 2023
Alinvornicu, utilizator
Am fost la poștă și am luat plicul ,am primit o înștiințare de la prefectura unde mi sa reținut permisul precum că permisul meu este trimis la ambasada din Torino,acum nu știu ,poate ei să trimită permisul acasă sau trebuie să îl ridic personal ? Dacă știți sau aveți idee,vă mulțumesc.

Alinvornicu a scris:

Asta pe luni ,va anunt,dar eu am platit ,nu am nicio amenda nimic acum rămâne de văzut ,va multumesc

latka a scris:

Ultima modificare: Luni, 24 Aprilie 2023
Alinvornicu, utilizator
Nu va trimite nimeni permisul acasa (e vorba de permis romanesc) ci va ajunge cindva la IGP care vor lua o decizie de sanctionare si veti sti atunci ce se intimpla. Dupa aceea va fi trimis la IPJ care l-a emis.
Articolul 115
(1) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce sau anularea permisului de conducere se dispune de către poliția rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și în cazul în care împotriva titularului acestuia s-a hotărât o astfel de măsură de către o autoritate străină competentă pentru o faptă săvârșită pe teritoriul altui stat, în condițiile stabilite prin Convenția europeana cu privire la efectele internaționale ale interzicerii exercitării dreptului de a conduce un vehicul cu motor, adoptata la Bruxelles la 3 iunie 1976, ratificata de România prin Legea nr. 126/1997.
(2) Hotărârea asupra suspendării exercitării dreptului de a conduce un vehicul sau anulării permisului de conducere se comunică titularului de către poliția rutieră care a dispus măsura.
[ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 24 Aprilie 2023
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis de conducere aliass_26 aliass_26 Buna ziua, As dori sa stiu daca cetatean roman stabilit in Germania, care are permis de conducere luat acolo, politia romana i-l poate ridica daca a fost ... (vezi toată discuția)
Permis retinut de politia germana dandan559 dandan559 Ma aflu în Germania iar aseară mia fost reţinu permis de către poliţia de aici praf alcoolemie..pot conduce în România? (vezi toată discuția)
Salut - anulare permis in strainatate andrei-andreiul andrei-andreiul am si eu o intrebare ca nu am fost lamurit ...mi sa anulat permisul de conducere pentru consum de alcool pe o perioada de 3 ani in afara romaniei eu fiind ... (vezi toată discuția)