avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale impozit mijloace transport pe apa
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

impozit mijloace transport pe apa

O persoana cu domiciliul in Delta Dunarii, proprietar 3-4 barci cu motor, plateste impozit asupra mijloacelor de transport pe apa?
Cel mai recent răspuns: CONTABIUM , Contabil 12:30, 14 Februarie 2013
Ca regulă generală, şi astfel cum această regulă a fost modificată, în Codul fiscal, prin O.U.G. nr. 125/2011, cu aplicare de la 1 ianuarie a.c., orice persoană care are în proprietate un mijloc de transport care trebuie înmatriculat/înregistrat în România datorează un impozit anual pentru mijlocul de transport, cu excepţia cazurilor în care se prevede altfel prin capitolul dedicat acestei categorii de impunere.
Buna ziua,

Potrivit art.262 din Codul Fiscal
Taxa asupra mijloacelor de transport nu se aplică pentru:
b) navele fluviale de pasageri, bărcile şi luntrele folosite pentru transportul persoanelor fizice cu domiciliul în Delta Dunării, Insula Mare a Brăilei şi Insula Balta Ialomiţei;


Punctul 9 din Norme precizeaza desemenea:
Intră sub incidenţa prevederilor art. 262 lit. b) atât persoanele fizice, cât şi persoanele juridice proprietare ale navelor fluviale de pasageri, bărcilor şi luntrelor folosite pentru transportul persoanelor fizice cu domiciliul în unităţile administrativ-teritoriale din Delta Dunării, Insula Mare a Brăilei şi Insula Balta Ialomiţei.


In conditiile in care barcile respective sunt utilizate in scopul precizat in textele de mai sus, persoana in cauza, fizica sau juridica, este scutita de la plata impozitului.
Pentru mai multe informatii legate de acest aspect, cititi in integralitate Normele de aplicare ale art.262.

Numai bine,
Ultima modificare: Joi, 14 Februarie 2013
CONTABIUM, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Integ.barca cu motor la dir.taxe locale in 2008 stelabratu stelabratu Buna. Am si eu o intrebare de pus,va rog sa ma ajuta-ti. In anul 2008 am cumparat o barca cu motor,pe firma.Trebuia declarata la Dir.Taxe Impoz.Loc.? ... (vezi toată discuția)
Impozit auto mihaarg mihaarg Buna ziua, am o mare nedumerire.Mi-am cumparat o masina in anul 2007 in Spania unde am si locuit pana in acest an 2010.M-am hotarat sa o inscriu in ... (vezi toată discuția)
Impozit automobil cameleon cameleon Buna seara!Exista vreo modalitate prin care as putea evita plata anuala a impozitului pe un automobil cu capacitate cilindrica mare?Cum as putea fi scutit?Nu ... (vezi toată discuția)