avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general activitate contabilitate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

activitate contabilitate

Buna ziua,
sunt absolvent de studii medii, profil real. Am urmat un curs de contabilitate comerciala si de 6 ani de zile ocup functia de contabil. Indeplinesc conditiile necesare pentru a putea tine contabilitatea la diverse SRL-uri, PFA-uri, etc?
Cel mai recent răspuns: Mirela Durnea - Expert contabil , Contabil 09:16, 15 Februarie 2013
Legea 82/1991 actualizata:
"Art 5. (1.1) Persoanele care în exerciţiul financiar precedent au înregistrat cifra de afaceri netă sub echivalentul în lei al sumei de 35.000 euro şi totalul activelor sub echivalentul în lei al sumei de 35.000 euro pot opta pentru un sistem simplificat de contabilitate, aprobat prin ordin al ministrului finanţelor publice.
(2) Contabilitatea se organizează şi se conduce, de regulă, în compartimente distincte, conduse de către directorul economic, contabilul-şef sau altă persoană împuternicită să îndeplinească această funcţie. Aceste persoane trebuie să aibă studii economice superioare.
(3) Contabilitatea poate fi organizată şi condusă pe bază de contracte de prestări de servicii în domeniul contabilităţii, încheiate cu persoane fizice sau juridice, autorizate potrivit legii, membre ale Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România.
(3.1) În cazul persoanelor prevăzute la art. 5 alin. (1.1), contabilitatea poate fi organizată şi condusă potrivit prevederilor alin. (2) şi (3) sau pe bază de contracte/convenţii civile încheiate potrivit Codului civil cu persoane fizice care au studii economice superioare, situaţie în care răspunderea pentru conducerea contabilităţii revine acestor persoane fizice."

Conform Legii contabilitatii, nu puteti fi decat contabil angajat, subordonat unei persoane cu studii superioare economice.
Art. 10. (4.1) În cazul persoanelor prevazute la art. 1 alin. (5), raspunderea pentru organizarea contabilitatii revine acestora. Conducerea contabilitatii se poate efectua de catre aceste persoane, situatie in care raspunderea pentru conducerea contabilitatii revine acestora.

In aceasta situatie, la ce se refera?
M-am grabit cu ceea ce am postat mai sus. Am inteles perfect despre ce e vorba.

Puteti tine linistit cate evidente vreti, semnati la "Intocmit" , pt semnatura la bilant apelati la serviciile unui expert contabil.

Succes!
Ultima modificare: Joi, 14 Februarie 2013
Doina B, utilizator
Da, desigur, neoficial puteti tine cate vreti. Credeam ca va referiti la conditiile legale si oficiale de a tine evidente contabile si la intentia de a va asuma responsabilitatea pentru ce faceti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare pfa caen 6920 ContSters174925 ContSters174925 In ce conditii de studii se poate infiinta un PFA CAEN 6920- “Activitati de contabilitate si audit financiar; consultanta in domeniul fiscal”? Mai ... (vezi toată discuția)
Depunere bilant mai 2014 Bogdan-George Bogdan-George Buna ziua, Va rog sa imi precizati daca pentru o societate suspendata din 2011 putem depune bilantul pe 0 dar sa fie semnat doar de catre administrator, ... (vezi toată discuția)
Pot presta servicii contabilitate? cateldestept cateldestept Ca economist, asociat unic al unui SRL, pot presta servicii de contabilitate pentru PFA si societati cu CA< 35.000 euro? (vezi toată discuția)