avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Depunere bilant mai 2014
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Depunere bilant mai 2014

Buna ziua,
Va rog sa imi precizati daca pentru o societate suspendata din 2011 putem depune bilantul pe 0 dar sa fie semnat doar de catre administrator, mentionez ca acesta are studii economice.
Daca nu, ce posibilitati avem, avand in vedere ca avem societatea suspendata si nici financiar vorbind nu stam prea bine pentru a putea semna un contract cu un expert-contabil sau societatea de contabilitate.
E suficient sa il depunem asa? Ce riscuri ne asuma daca il depunem asa.
Asteptam un raspuns urgent eventual cu trimitere la legislatia in vigoare.
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 18:11, 7 Mai 2014
Potrivit Legii 82/1991:


Art. 10

(2) Contabilitatea se organizează şi se conduce, de regulă, în compartimente distincte, conduse de către directorul economic, contabilul-şef sau altă persoană împuternicită să îndeplinească această funcţie. Aceste persoane trebuie să aibă studii economice superioare.
(3) Contabilitatea poate fi organizată şi condusă pe bază de contracte de prestări de servicii în domeniul contabilităţii, încheiate cu persoane fizice sau juridice, autorizate potrivit legii, membre ale Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România.
(3^ 1) În cazul persoanelor prevăzute la art. 5 alin. (1^ 1), contabilitatea poate fi organizată şi condusă potrivit prevederilor alin. (2) şi (3) ori pe bază de contracte/convenţii civile încheiate potrivit Codului civil cu persoane fizice care au studii economice superioare, situaţie în care răspunderea pentru conducerea contabilităţii revine acestor persoane fizice.
(4) Răspunderea pentru aplicarea necorespunzătoare a reglementărilor contabile revine directorului economic, contabilului-şef sau altei persoane împuternicite să îndeplinească această funcţie, împreună cu personalul din subordine. În cazul în care contabilitatea este condusă pe bază de contract de prestări de servicii, încheiat cu persoane fizice sau juridice, autorizate potrivit legii, membre ale Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România, răspunderea pentru conducerea contabilităţii revine acestora, potrivit legii şi prevederilor contractuale.

Art. 5.
(1^ 1) Persoanele care în exerciţiul financiar precedent au înregistrat cifra de afaceri netă sub echivalentul în lei al sumei de 35.000 euro şi totalul activelor sub echivalentul în lei al sumei de 35.000 euro pot opta pentru un sistem simplificat de contabilitate, aprobat prin ordin al ministrului finanţelor publice.


OG 65/1994:

Art. 6. - Expertul contabil poate executa pentru persoanele fizice şi juridice următoarele lucrări:
a) ţine sau supraveghează contabilitatea şi întocmeşte sau verifică şi semnează situaţiile financiare;


Deci bilantul se semneaza de catre:

-directorul economic, contabilul-şef sau alta persoane împuternicite să îndeplinească această funcţie
- expert contabil
Ultima modificare: Miercuri, 7 Mai 2014
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de semnatura bilant contabil akitadolf akitadolf Sant angajata la o firma mica in functia de contabil,nu am studii superioare dar eu fac toate inregistrarile contabile va rog sa imi spuneti daca pot semna ... (vezi toată discuția)
Pfa contabilitate pentru societati comerciale cu cifra de afaceri mai mica de 35000 euro A n d y A n d y Buna ziua, un PFA cu cod caen de contabilitate, care nu este membru CECCAR, prin contract poate tine contabilitatea si sema situatiile financiare pentru ... (vezi toată discuția)
Administrator, asociat unic, fara cim poate semna bilantul contabil sevenx sevenx Buna ziua, In cazul unui SRL fara angajati in care asociatul este si administrator, are studii economice superioare insa nu este angajat in propria-i ... (vezi toată discuția)