avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 318 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Certificat nastere
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Certificat nastere

La cat timp dupa nasterea copilului trebuie inregistrat? Este un termen anume?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:04, 14 Februarie 2013
Declararea nasterii se face in termen de 15 zile pentru copilul nascut viu si in termen de 3 zile pentru copilul nascut mort. Termenele se socotesc de la data nasterii. In cazul in care copilul nascut viu a decedat inauntrul termenului de 15 zile, declararea nasterii se face in termen de 24 de ore de la data decesului. Pentru copilul nascut mort se intocmeste numai actul de nastere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor inmormantare gruianicolaecristinel gruianicolaecristinel am nascut copilul mort, pot beneficia de ajutor de inmormantare de la primarie? (vezi toată discuția)
Inregistrarea tardiva a nasterii Medeea  Iliescu Medeea Iliescu As dori sa stiu cine are competenta sa deschida actiunea de inregistrarea tardiva a nasterii? Este vorba despre o minora in varsta de 6 care nu are ... (vezi toată discuția)
Copii fara certificate de nastere gigelas gigelas O femeie a nascut un prim copil. Aceasta nu avea niciun fel de act de identitate. Ulterior,copilului nu i s-a facut certificat de nastere (probabil din cauza ... (vezi toată discuția)