Buna ziua, pentru ca cifra de afaceri depaseste 2.250.000 ron firma nu aplica tva la
incasare. se fac achizitii si de la firme care aplica acest sistem.intrebarea mea este
daca eu ca firma care nu aplica tva la incasare trebuie sa fac inregistrari in plus fata
de cele de pina acum, adica sa evidentiez separat tva-ul provenind de la aceste achizitii adica de la firme care aplica tva la incasare? In jurnalul TVA de incasari nu
exista rubrica pentru asa ceva.Jurnalul este generat de un program de gest.si contab.
In decontul TVA se evidentiaza separat aceste achizitii, Cu multumiriX-(
nu
Buna ziua, intr-adevar am vrut sa scriu "nu are" cu scuzele de rigoare va multumesc pentru
lamuriri imi sint foarte folositoare. Achizitii pe baza de aviz nu face firma.
am sa iau legatura cu furnizorul programului care,adica programul, inregistreaza corect
facturile cf.registrului publicat de ANAF cu firmele care aplica sistemul dar de contat
conteaza gresit si de aceea am fost total nedumerita.Sper ca se va remedia problema
Inca odata multumiri
Buna ziua, revin pentru o clarificare, daca factura pentru furnizorul care aplica TVA la incasare este platitia numerar, se aplica prevederile art.134 al.6 din CF adica TVAul devine
deductibil in momentul in care se intocmeste factura? chiar daca factura respectiva se va
plati intr-o alta perioada fiscala, cunoscind faptul ca o voi achita numerar atunci.