avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Masura disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Masura disciplinara

Ce masura disciplinara poate lua angajatorul impotriva unui salariat care a actionat in instanta unitatea la care este incadrat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:16, 14 Februarie 2013
Pentru ce sa-l sanctioneze? Este dreptul salariatului de a actiona unitatea in instanta daca considera ca i-au fost incalcate drepturile.
Care este obiectul actiunii in instanta?
Accesul liber la justiţie este un principiu fundamental al organizării oricărui sistem judiciar democratic şi care îi conferă oricărei persoane dreptul de a se adresa în mod efectiv instanţelor judiciare competente, împotriva actelor care violează drepturile ce îi sunt recunoscute prin Constituţie sau prin lege.

Accesul liber la justitie este considerat şi în dreptul european ca un principiu şi chiar ca un drept fundamental. Este consacrat şi în Convenţia pentru apărarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale.

Prin urmare, pentru asa ceva nu se poate sanctiona disciplinar un salariat ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile angajatului Asvreasaaflu Asvreasaaflu Buna ziua, As dori sa aflu daca pot da in judecata un angajator pentru următoarele motive: Deși eu dețin o anume functie sunt obligată să poate 3 ... (vezi toată discuția)
Dat in judecata proces civil floxter floxter Poti sa dai in judecata pe parte civila pe un necunoscut? (vezi toată discuția)
Ce se poate intampla Adriano1poc Adriano1poc Buna seara numele meu este Adrian si am si eu o intrebare De curând am plecat de la o firmă care am lucrat aproximativ 6 ani motivul plecări am fost ... (vezi toată discuția)