avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drepturile angajatului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drepturile angajatului

Buna ziua,
As dori sa aflu daca pot da in judecata un angajator pentru următoarele motive:
Deși eu dețin o anume functie sunt obligată să poate 3 saptamani din luna o altă uniforma pentru un post inferior si un alt ecuson
2. In zilele in care nu au tranzacții ne trimit acasa pentru a nu face norma de ore si apoi semnam invoiri sau pierdem zile de concediu
Ultima modificare: Joi, 27 Februarie 2020
Asvreasaaflu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:07, 28 Februarie 2020
Accesul liber la justiţie este un principiu fundamental al organizării oricărui sistem judiciar democratic şi care îi conferă oricărei persoane dreptul de a se adresa în mod efectiv instanţelor judiciare competente, împotriva actelor care violează drepturile ce îi sunt recunoscute prin Constituţie sau prin lege.

De asemenea, pentru nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.
Ultima modificare: Vineri, 28 Februarie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi la angajare oprea_vasile2000 oprea_vasile2000 La angajare....pe perioada de proba programul de munca este de 8 ore pe zi cu o singura zi libera pe săptămână pe perioada probei.....este normal?....vă ... (vezi toată discuția)
Repausul saptamanal zilele libere legal si orele suplimentare ciprianlucaci ciprianlucaci Buna ziua referitor la zilele de sarbatori legale,orele suplimentare in medie 3-4 pe zi peste programul normal si zilele de repaus saptamanal nerespectate de ... (vezi toată discuția)