avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... raspundere patrimoniala mostenitori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

raspundere patrimoniala mostenitori

Buna seara,

As vrea sa va expun o situatie: socrul meu a decedat in august 2011,si avea un card de cumparaturi la o banca,care avea atasata o asigurare de viata cesionata in favoarea bancii. La deschiderea succesiunii s-a constatat ca masa succesorala este zero.

In ce masura mostenitorii sunt raspunzatori pentru datoriile defunctului?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Bojan I.M. , Mediator 13:18, 15 Februarie 2013
in masura in care au acceptat mostenirea.
din ce stiu eu mostenitorii preiau datoriile in cuantumul masei succesorale
Mostenitorii pot accepta sau refuza mostenirea. In cazul in care accepta preiau pe langa bunurile defunctului si datoriile acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit cu titular decedat b21xrd b21xrd Buna ziua, Mai am o nelamurire: socrul meu, care a decedat in luna august 2011, a avut un card de credit care, al momentul decesului avea o descoperire. In ce ... (vezi toată discuția)
Imprumut la banca,persoana decedata rodica-cris rodica-cris BUNA ZIUA! TATAL MEU A LUAT UN IMPRUMUT DE LA BANCA IAR DUPA 4 ANI A DECEDAT CONTRACTUL L-A SEMNAT DOAR TATAL MEU.MAMA NU LUCREAZA SI VREAU SA STIU CE SE ... (vezi toată discuția)
Overdraft nicacarmen nicacarmen Sotul meu avut un card overdraft.A decedat in luna noiembrie.Nu a avut a asigurare,era un card de salarii. M -a sunat de la banca sa platesc.Nu am facut ... (vezi toată discuția)