Buna seara,
O persoana aflata in perioada de proba pentru o functie de executie, care doreste sa plece, trebuie sa respecte termenul de preaviz?
multumesc
1. Daca pleaca prin demisie , atunci regula in materie de incetare a contractului individual de munca din initiativa salariatului este incetarea dupa expirarea unui termen de preaviz, in conditiile art. 81 C. muncii. Prin exceptie, contractul de munca va inceta prin demisie fara preaviz., in conditiile prevazute de art.81 alin.7 si 8 C.mun.
2. In perioada de proba se poate incetara c.i.m. fara preaviz, potrivit dispozitiilor art.31 alin.3 C.mun., si anume: Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.
Asadar, solutia cea mai buna este incetarea c.i.m. conform art.31 alin.3 c.mun.
Demisie
edward71
Este adevarat ca se poate demisiona si fara sa semnezi demisia( am vorbit telefonic cu secretara si mi-a zis ca nu este obligatorie prezenta mea si ca se poate ... (vezi toată discuția)
Demisie
nicoleta78
Buna ziua !
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in problema cu care ma confrunt.
In cursul zlei de ieri mi-am dat demisia de la compania unde lucram. Am ... (vezi toată discuția)