avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cat de grav este incheierea contractului de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cat de grav este incheierea contractului de munca,indisciplina cu litera A

As dori sa stiu cat de grav este incheierea contractului de munca cu indisciplina si litera A.O sa-mi daunze viitorului loc de munca?
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 23:51, 16 Februarie 2009
Probabil va referiti la concedierea dvs. conform dispozitiilor art.61 lit.a din Codul Muncii mai exact la faptul ca vi s-a desfacut contractul de munca pentru savarsirea unor abateri grave de la disciplina muncii.Teoretic nu o sa va dauneze la viitorul loc de munca insa practic viitorul agajator poate tine cont de acest aspect la angajarea dvs.In opinia mea contactati un avocat si contestati decizia de desfacere a contractului de munca
Probabil ca nu o sa gasiti foarte curand un nou loc de munca.

...Exceptand situatia in care ati fost concediat cu art. 61, lit. a) Codul muncii tocmai pentru ca vroiati sa plecati! Dar asta este un abuz grav!
Ely38 a scris:

As dori sa stiu cat de grav este incheierea contractului de munca cu indisciplina si litera A.O sa-mi daunze viitorului loc de munca?

Nu este chiar asa de grav pe cat se pare, intrucat nu toti angajatorii mai tin cont de desfacerea disciplinara a c.i.m. in baza art.61 lit.a C.mun.
Exista, totusi, posibilitatea sa fiti refuzat la angajare de catre unii angajatori ... dar, incercarea moarte n-are.
Dumneavoastra stiti mai bine ce abatere ati savarsit de la disciplina muncii. Daca considerati ca vi s-a incheiat abuziv CIM in baza art 61 alin 1 lit a) aveti posibilitatea sa contestati decizia in instanta.

Depinde si care este preofesia sau calificarea dumneavoastra, precum si de faptul daca pe noul angajator il intereseaza cum v-a fost incheiat CIM de catre fostul angajator. Insa totusi, nu este "foarte " bine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacerea contractului de munca dorast dorast buna ziua se mai poate desface cim cu lit i? (vezi toată discuția)
Desfacerea contracturlui de munca Gabriela Dirtu Gabriela Dirtu Buna ziua! Cu respect va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare: Fiului meu i s-a desfacut CM in temeiul art. 61 lit.a, art. 263 coroborate cu art. 264 ... (vezi toată discuția)
Somaj ? miluma miluma Pot sa cer somaj daca am contractul de munca desfacut cu art.61 alin(1) lit.a din codul muncii? (vezi toată discuția)