avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1095 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... despagubiri accident
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

despagubiri accident

Va rog vreau ajutoooooor, sa-mi spuna si mie cineva ce inseamna aceasta fraza???????????????
"Prezenta hotarare este opozabila asiguratorului de raspundere civila ....................SA"
Cel mai recent răspuns: Stangaciu , utilizator 10:40, 17 Februarie 2013
OPOZÁBIL, -Ã, opozabili, -e, adj. 1. Care poate fi opus, care se poate opune. 2. (Despre un drept, un mijloc de apărare, o hotărâre judecătorească, un act juridic etc.) Care trebuie respectat și de alte persoane, nu numai de titularul dreptului sau de părți. – Din fr. opposable.
da, am citit si eu asta dar vreau mura in gura cum s-ar zice, sunt putin disperata si din acest motiv nici nu mai judec clar, deci vreti sa spuneti ca Astra ar trebuii sa platesca daunele rezultate n urma procesului?

Multumesc
Daca a fost obligata va fi obligata.
Opozabilitatea priveste faptul ca nu se poate sustrage de la efectele hotararii judecatoresti.
Daca nu era parte in proces hotararea instantei nu i-ar fi fost opozabila.
Va multumesc pt raspuns dar credeti-ma ca nu am inteles absolut nimic!!!!!!!!
este vb de un proces accident de masina cu vatamare corporala din culpa , victima a cerut daune morale si plata spitalizarii. Hot. spune ca obliga inculpatul la plata sumelor cerute si dedesubt spune ca "Prezenta hotarare este opozabila asiguratorului de raspundere civila ....................SA".
Deci in final, am aceeasi intrebare cine trebuie sa plateasca noi sau asiguratorul?
nu inteleg de ce nimeni nu poate da un raspuns clar........
sunt disperata !!!!!!

Asiguratorul este ţinut de obligaţia de a plăti daunele rezultate din accident.Mergeţi cu hotărârea judecătorească la ei .

Alte discuții în legătură

Accidentarea mortala a mamei pe trecere de pietoni Pojar Pojar Mama a fost accidentate mortal pe trecerea de pietoni (ora 13.15) de catre o soferita. Va rog sa ma indrumati ce trebuie sa fac pentru recuperarea daunelor ... (vezi toată discuția)
Ajutorrrr,despagubiri accident. andreea3009 andreea3009 Buna ziua.am si eu o intrebare:cum poate o persoana sa primeasca despagubiri de la rca?persoana in cauza a avut un accident rutier,fiind nevinovat.s a ... (vezi toată discuția)
Contestatie la daunele morale primite Mihai20152014 Mihai20152014 Buna ziua . Tatal meu a decedat intr-un accident de masina , nefiind el de vina . s-a terminat procesul la judecatoria sectorului 4 . Suntem parti civile eu in ... (vezi toată discuția)