avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Contestatie la daunele morale primite
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Contestatie la daunele morale primite

Buna ziua . Tatal meu a decedat intr-un accident de masina , nefiind el de vina . s-a terminat procesul la judecatoria sectorului 4 . Suntem parti civile eu in varsta de 25 de ani si fratele meu minor in varsta de 14 ani . mama este parte vatamata , ea a supravietuit accidentului .
Judecatorul a decis asa :
-5 ani si 10 luni inchisoare cu executare pentru soferul vinovat
, acesta va fi obligat la cheltuielile judiciare
- eu si fratele cate 50.000 de euro daune morale
- mama noastra 70.000 de euro daune morale si 5000 euro daune materiale .
Stiu ca o sa parem cinici , pe tatal nostru nu mai are cine sa ni-l aduca inapoi la viata , vrem sa luam tot ce se poate de la societatea de asigurare ( ASTRA ASIGURARI care este aproape de faliment ) si nu prea suntem multumiti de daunele morale , ni se par cam mici . Noi am cerut 450.000 eur daune morale si 50.000 materiale . Nu stim ce sa facem , daca sa facem contestatie in termen de 10 zile . Multa lume,inclusiv avocatul mi-a spus ca judecatorii ne vor da si mai putin daca facem contestatie sau e posibil sa ne dea si mai mult . totul este la atitudinea judecatorului . Oricum astra va face apel si o sa ceara sa ni se dea si mai putin .
Din experienta dvs la cazuri similare , ne puteti sfatui si pe noi ce sa facem ? ati mai facut contestatii de genul ? cand le-ati facut cum s-a finalizat , ati primit bani in plus s-au v-a scazut ? mai avem 8 zile la dispozitie pt a face contestatie . va multumesc mult !
Ultima modificare: Duminică, 1 Noiembrie 2015
Mihai20152014, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 17:05, 1 Noiembrie 2015
Buna ziua,

Exista un principiu de drept care spune ca nu ti se poate inrautati situatia in propria cale de atac.

Daca considerati ca daunele primite sunt prea mici, puteti formula apel. Va trebui motivat temeinic.
In propria cale de atac, nu vi se vor reduce.

Dar, pentru ca va formula si Astra Asigurari apel, prin care evident ca va solicita reducerea acestora, motivat, exista posibilitatea respingerii apelului dvs. si admiterea apelului societatii.
E nevoie atat de argumente legale de fapt si de drept pt a critica solutia de la fond cat si de probe pt sustinerea pretentiilor materiale.

Nu cred ca vi se va micsora suma acordata pt ca este una destul de mica avand in vedere varsta voastra si pierderea suferita,precum si limitele valorice ale despagubirilor asiguratorului in caz de deces.
Dacă sunteți nemulțumiți puteți să faceți apel. În astfel de cazuri contează foarte mult felul în care motivează judecătorul acordarea daunelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accidentarea mortala a mamei pe trecere de pietoni Pojar Pojar Mama a fost accidentate mortal pe trecerea de pietoni (ora 13.15) de catre o soferita. Va rog sa ma indrumati ce trebuie sa fac pentru recuperarea daunelor ... (vezi toată discuția)
Recuperare cheltuieli de judecata de la asigurator astra (fga) ConstantinTino ConstantinTino Buna ziua; Am o decizie definitiva si irevocabila in calitate de inculpat in savarsirea unui accident rutier usor cu victima. De la curtea de apel am primit ... (vezi toată discuția)
Accident cu o motocicleta! massiccio massiccio As avea si eu nevoie de ajutor daca se poate! Luna trecuta am fost implicat intr-un accident cu o motocicleta. Eu am fost cel vinovat de producerea acestui ... (vezi toată discuția)