Buna ziua;
Am o decizie definitiva si irevocabila in calitate de inculpat in savarsirea unui accident rutier usor cu victima.
De la curtea de apel am primit comunicarea de plata in solidar cu parte responsabil civilmente [EDITAT] cheltueli reprezentand daune morale, daune materiale si cheltueli de judecata.
Deja de la ANAF am primit o somatie de plata pentru cheltuelile de judecata.
Intrebarea mea este:
De ce mi-a venit mie aceasta somatie si nu [EDITAT] sau(Fondului de Garantarea Asigurarilor) daca detin o polita de asigurare si instanta a obligat [ASTRA] la plata daunelor ?
E posibil ca si celelalte plati catre victima vor fi suportate tot de mine cu toate ca am o polita de asigurare prin care instanta a obligat asiguratorul {EDITAT] la plata daunelor inclusiv cheltuelile de judecata.
Cum sa procedez in acest caz?
Va multumesc ! O zi buna !
Daca v-a obligat in mod solidar, inseamna ca v-a obligat si pe dvs., nu numai pe astra. Partea vatamata, accidentatul se poate indrepta fie impotriva dvs, fie impotriva astrei, este alegerea lui.
Daca va lua banii de la dvs. integral, va puteti dvs. intoarce cu actiune in regres impotriva astra.
Am inteles ce inseamna in solidar Dar care ar mai fi scopul asigurarilor?daca asigurati trebuie sa plateasca daunele?
Stiu ca numai daca se depaseste plafonul politei de asigurare atunci diferenta o plateste partea vinovata.
Dar in cazul meu plafonul e de 1milion de Euro si dauna de aproximativ 0,7% din plafon ....Va multumesc pentru consultanta.